Almanya'da iş gücü için hükümete göçmen çağrısı

Almanya'da iş gücü için hükümete göçmen çağrısı

Afganistan'dan kitlesel göç olasılığı Avrupa Birliği'nde panik yaratırken Almanya İstihdam Dairesi Başkanı Detlef Scheele, dikkat çeken açıklamada bulundu. Scheele, Almanya'nın yılda 400 bin göçmene ihtiyacı olduğunu söyleyerek hükümete daha fazla göçmen alınsın çağrısında bulundu. Scheele "Almanya'nın iş gücü tükeniyor" dedi.

ABD'nin Afganistan'dan çekilmesiyle Taliban'ın Kabil'i ele geçirmesi Avrupa Birliği (AB) içinde sığınmacı krizi korkusu yarattı. Almanya Başbakanı Angela Merkel, geçtiğimiz hafta yaptığı açıklamada, 2015 yılında yaşanan göç krizinden ders alınması gerektiğini söyleyerek Afgan sığınmacılar için Afganistan'a komşu ülkelerde çözüm üretilmesini savundu.

DW Türkçe'de yer alan habere göre, Merkel'in bu açıklamasına karşı, Almanya Federal İstihdam Dairesi Başkanı Detlef Scheele'in ülkeye acilen daha fazla göçmen alınması için hükümete çağrıda bulunması dikkat çekti.

Merkel ve seçim kampanyasında olan partisi Hristiyan Demokrat Birlik (CDU) "ihtiyacı olan her Afgan göçmene Almanya'nın kucak açmaya hazır olduğu" mesajı gönderilmemesi gerektiğini savunuyor. Almanya 2015 krizinde 1 milyondan fazla Suriyeliye ev sahipliği yapmıştı.

asaa.jpgAlmanya Federal İstihdam Dairesi Başkanı Detlef Scheele

"ALMANYA'NIN İŞ GÜCÜ TÜKENİYOR"

Alman gazetesi Süddeutsche Zeitung'a konuşan Scheele, demografik nedenlerle bazı mesleklerde bu yıl potansiyel iş gücünün 150 bin azaldığını belirterek "Almanya'nın iş gücü tükeniyor" dedi.

Önümüzdeki yıl daha da fazla iş gücü kaybı olacağını söyleyen Scheele, Almanya'nın bu sorunun ancak vasıfsız kişilerinkalifiye iş gücühaline gelmeleri ve yarı zamanlı çalışan kadınların daha uzun çalışması sağlanarak, ayrıca özellikle de ülkeye göçmen alınarak çözülebileceğini söyledi.

'YILDA 400 BİN GÖÇMENE İHTİYACIMIZ VAR'

Alman hükümetinin bu sorunu çözmek zorunda olduğunu ifade eden eden Scheele, "Şu anda yılda 400 bin göçmene ihtiyacımız var. Bu, geçmiş yıllara kıyasla çok daha yüksek bir rakam" dedi.

Scheele, hasta bakıcıdan klima teknisyenine, lojistikçiden akademisyene kadar her alanda uzman iş gücü eksikliğinin çekildiğini söyledi.

a.jpgA400 tipi askeri kargo uçağı

ALMANYA, 7 KİŞİYİ TAHLİYE ETMİŞTİ

Taliban'ın Başkent Kabil'i ele geçirmesinin ardından Afganistan'da kaos sürerken birçok ülke Afgan halkının tahliyesi için çalışmalara başladı. Geçtiğimiz günlerde Almanya'nın Kabil Havalimanı'na gönderdiği 135 kişi kapasiteli A400 tipi askeri kargo uçağında sadece 7 kişiyi tahliye etmesi sosyal medyada tepkilere yol açmıştı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN