Almanya'da koalisyon için ilk anlaşma

Almanya'da koalisyon için ilk anlaşma

Almanya'da Sosyal Demokratlar, Yeşiller ve Liberaller yeni hükümeti kurmak için koalisyon görüşmelerinde ilk anlaşmaya varıldığını duyurdu.

Almanya'da, Federal Meclis seçimlerinin ardından, Sosyal Demokrat Parti (SPD), Yeşiller ve Hür Demokratlar (FDP) arasında koalisyon hükümeti için ilk anlaşma sağlandı.

3 partinin hazırladığı ortak metinde, "İddialı ve dayanıklı bir koalisyon sözleşmesi imzalayabileceğimize inanıyoruz" ifadelerine yer verildi.

Bir sonraki aşama ise anlaşmaya varılan taslağın parti kurullarına taşınarak onaylatılması olacak.
Yeni koalisyon hükümetinin Başbakanı olarak ise SPD'den Olaf Scholz'un olması bekleniyor.

Scholz, ön görüşmelerde anlaşma sağlanmış olmasından duyduğu memnuniyeti dile getirerek, yeni hükümetin hedeflerinin ilerleme ve son 100 yılın en büyük modernizasyon hamlesi olacağını ve bu konularda başarı sağlayacaklarına inandığını ifade etti.

Scholz ayrıca, partilerin ortaya koyduğu yapıcı tavrın dikkate değer olduğunu dile getirdi.

Ön görüşmelerde üç partinin birçok temel noktada mutabakata vardığı sızan bilgiler arasında. Buna göre, seçimlerden birinci parti olarak çıkan SPD'nin en önemli vaatlerinden, asgari ücretin saatte 12 euroya çıkarılmasını diğer iki parti kabul etti.

Buna göre Almanya daha önce 2038 olarak belirlenen kömür kullanımın sonlandırma tarihi 2030 yılına çekilecek.

Ayrıca devlet yeni bir borçlanma planı yapmayacak ve vergi artışına gidilmeyecek.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN