'Almanya'daki ırkçı saldırıda 5 Türk öldü' iddiası doğrulandı: Gökhan'ım gitti, Ferhat'ım gitti

'Almanya'daki ırkçı saldırıda 5 Türk öldü' iddiası doğrulandı: Gökhan'ım gitti, Ferhat'ım gitti

Son dakika haberi... Almanya'da düzenlenen ırkçı saldırında 9 kişinin öldüğü açıklandı, hayatını kaybedenlerden 5'i Türk olduğu iddiası ise doğrulandı. Silahlı saldırının gerçekleştirdiği noktalardan biri olan büfede, korkunç anları anlatan Kemal Koçak, öldürülenler arasında Türklerin olduğunu da belirterek "Gökhan'ım gitti, Ferhat'ım gitti. Kardeşlerimizi, çocuklarımızı vurdular" açıklaması yaptı.

Almanya'da düzenlenen ırkçı saldırında 9 kişinin öldüğü açıklandı, hayatını kaybedenlerden 5'i Türk olduğu iddiası ise doğrulandı. Silahlı saldırının gerçekleştirdiği noktalardan biri olan büfede, korkunç anları anlatan Kemal Koçak, öldürülenler arasında Türklerin olduğunu da belirterek "Gökhan'ım gitti, Ferhat'ım gitti. Kardeşlerimizi, çocuklarımızı vurdular" açıklaması yaptı.

Hürriyet'e konuşan büfenin sahibi Koçak şunları kaydetti:

"Büfede Gökhan Gültekin çalışıyordu. İçeri giren saldırgan önce masada yemek yiyen 3 Türk müşteriyi silahla vurdu ardından da Gökhan Gültekin'i. Daha sonra yan kapıdan 'Arena' adlı kafeye geçen saldırgan bu kez de oradakilere ateş etmeye başladı. Tam bu sırada ben de büfeye geldim.

Saldırgan 'Arena'da da Ferhat Ünvar'ı (22), Bosnalı 20 yaşındaki Hamza'yı, orada çalışan Mersedes adlı Polonya kökenli bir kadını öldürdü. 'Arena'dan çıktıktan sonra Kesselstadt semtinde 'Midnight' (Gece Yarısı) adlı bir başka nargile bara giderek, iki kişiyi daha öldürdü.

Kardeşlerimizi, çocuklarımızı vurdular. Kelimelerin bittiği yerdeyiz. Diyecek bir şey yok. Allah kalanlara sabır ve ölenlere rahmet eylesin. Biz iyi olsak da kalbimizin yarısı gitti. Her şeyimiz gitti. Gökhan'ım gitti, Ferhat'ım gitti. Hepsi gitti."

NE OLMUŞTU?

Almanya'nın Hanau kentinde bugün iki iş yerine düzenlenen silahlı saldırıda, aralarında Türklerin de bulunduğu 9 kişi hayatını kaybetmişti. 

Özel harekat timinin düzenlediği operasyonda, saldırıyı gerçekleştiren aşırı sağcı Tobias R. evinde ölü bulunmuştu.

Saldırgan Tobias R.'nin avcılık belgesi sahibi olduğu ve ardında bir mektup ile video bıraktığı belirtilmişti.

 

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN