Almanya'daki üniversitede ırkçılık skandalı

Almanya'daki üniversitede ırkçılık skandalı

Almanya'da bulunan Würzburg Üniversitesi'nde yaşanan ırkçılık skandalı, büyük yankı uyandırdı. Profesör Gisela- Müller Brandeck- Bocquet ders esnasında başörtüsü takan bir öğrencisinden örtüsünü çıkarmasını istedi.

KARAR.COM

Würzburg Üniversitesi'nde uluslararası ilişkiler bölümünün profesörü Brandeck-Bocquet iddialara göre ders esnasında, salonda bulunan başı kapalı öğrencisinden derhal başörtüsünü çıkarmasını istedi. Bu isteğini yerine getirmeyen öğrenci ve hoca arasında sert tartışma yaşandı.

Sosyal medya hesaplarında kısa sürede yayılan bu ırkçılık haberi, büyük yankı uyandırdı. Skandal olayın medyada geniş yer bulmasının ardından yazılı bir basın açıklaması yapan üniversite rektörülüğü "Üniversite yönetmeliğimizde başörtüsü takmanın yasaklanabileceğine dair hiçbir düzenleme yoktur" açıklamasında bulundu.

PROFESÖRDEN AÇIKLAMA

Başörtüsünü çıkarmasını isteyen profesörden, olayların büyümesinin ardından kısa bir açıklama geldi. Özür dilerken bile yaptığı hareketi savunan Bocquet, başörtü takılmasını üniversite ve kendisine yapılan bir saygısızlık olarak algılandığı ve bu sebepten dolayı örtünün çıkarılmasını istedğini söyledi.

17-10/28/1111.jpg

Bu açıklamanın ardından büyüyen tepkiler sonucunda, Bocquet'in yazılı bir mektupla kadın öğrenciden özür dilediği ortaya çıktı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN