Almanya'daki Yahudilere "kipa takmayın" uyarısı

Almanya'daki Yahudilere "kipa takmayın" uyarısı

Almanya'da hızla yükselen antisemitizmden dolayı Yahudilere "kipa takmayın" şeklinde uyarılar yapılıyor.

Euronews'te yer alan habere göre; Alman hükümeti yetkilileri, toplumda artan Yahudi karşıtlığı sebebiyle ülkede yaşayan Yahudi vatandaşları kipa takılmasının potansiyel tehlike oluşturabileceği konusunda uyardı.

HER YERDE GİYMEYİN

Hükümet yetkilisi Felix Klein, Musevilerin Sinagog'da ve dışarıda başlarına taktıkları takke olan kipa konusunda "Yahudilerin Almanya'da her yerde her zaman giymelerini tavsiye edemem" dedi.

Söz konusu uyarı, Berlin’in anti-semitizm konusunda en yetkili hukuk uzmanı Claudia Vanoni’nin 'sorunun kökeninin Alman toplumunda olduğunu' söylemesinden birkaç hafta sonra geldi.

ANTİ SEMİTİZM UYARISI

Vanoni, "Alman toplumunda anti semitizm her zaman olmuştur ancak insanların aşırılıkçı görüşlerini rahatça ifade edebildiği internet platformları, vakalardaki artışa katkı sağlıyor" demişti.

Ayrıca Vanoni Irak, Suriye ve Afganistan gibi ülkelerden gelen 1 milyondan fazla mültecinin de Yahudi karşıtlığını artırdığını söyledi

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN