Almanya'dan UCM'nin İsrail kararına destek: UCM'nin bağımsızlığına güveniyoruz

Almanya'dan UCM'nin İsrail kararına destek: UCM'nin bağımsızlığına güveniyoruz

İsrail'in, Filistin topraklarında işlediği savaş suçlarıyla ilgili soruşturma başlatmak isteyen UCM'ye Almanya'dan destek geldi. Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Maria Adebahr "Uluslararası Ceza Mahkemesi'nin bağımsızlığına güveniyoruz" dedi.

Uluslararası Ceza Mahkemesi (UCM) Başsavcısı Fatou Bensouda'nın İsrail'in Filistin topraklarında işlediği savaş suçlarıyla ilgili soruşturma başlatmak istediğini duyurmasının ardından Almanya'dan da açıklama geldi.

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Maria Adebahr, hükümet basın brifinginde bir soru üzerine Başsavcı'nın Filistin'deki durumla ilgili açıklamasını dikkate aldıklarını belirterek, ''Uluslararası Ceza Mahkemesi'nin bağımsızlığına güveniyoruz. Mahkemenin ortaya çıkan sorunları çözeceğine de inanıyoruz. Burada yetki sorusunun da incelenerek sonuçlandırılması önem arz etmektedir.'' dedi.

"TÜM İDDİALARI ADİL İNCELEYECEĞİNE İNANIYORUZ"

Federal hükümet olarak devam eden yargı sürecine ilişkin yorum yapamayacaklarını dile getiren Adebahr, ''Ancak tüm iddiaların sonraki süreçte adil şekilde dinlenileceğine inanıyoruz. Elbette mahkemenin Roma Anlaşması'na bağlı ilerleyeceğine güveniyoruz.'' ifadelerini kullandı.

Adebahr ayrıca mahkemenin her şekilde siyasallaştırılmasına karşı olduklarını da vurgulayarak, ''Mahkemenin yetki sorununun inceleneceğine ve mahkemenin bunu yaparken de kesinlikle Roma Anlaşması temelinde kalacağına güveniyoruz.'' değerlendirmesinde bulundu.

BERLİN/AA

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN