Amerika'da doğumlar düştü nüfus artışı yavaşladı

Amerika'da doğumlar düştü nüfus artışı yavaşladı

The New York Times'da yer alan analizde, ABD'de 30 yaş altındaki kadınların çocuk sahibi olmak yerine kariyerlerine yönelmesiyle, nüfus artış oranında yavaşlama yaşandığı tespit edildi.

ABD'de 30 yaş altındaki genç kadınların kariyer sahibi olmak hedeflerindeki artıştan dolayı toplam nüfusta azalma yaşandı.

91 YILDIR EN YAVAŞ NÜFUS ARTIŞI

ABD'de genç kadınların kariyer hedeflerine daha fazla öncelik vererek anne olma planlarını ertelemesi nedeniyle 1930'lardan bu yana ülkedeki en yavaş nüfus artışı yaşandı. The New York Times'da yer alan analizde, ABD'de 30 yaş altındaki kadınların çocuk sahibi olma olasılığının önceki yıllara göre çok daha azaldığı belirtildi.

İSTİHDAM ARTIŞININ OLDUĞU YERLERDE DOĞUMLAR DAHA AZ

Analiz'de, 2007'den bu yana, 20'li yaşlardaki kadınların doğum oranının yüzde 28 düştüğüne, istihdam hızının arttığı bölgelerde doğum oranlarındaki artışın daha fazla azaldığına işaret edildi. Doğum oranlarının yükseldiği tek yaş grubunun 30'lu ve 40'lı yaşlardaki kadınlar olduğu ancak bu yaş grubundakilerin doğum oranlarında bile son üç yılda azalma görüldüğü ifade edildi.

"SON 10 YILDA MUAZZAM DÖNÜŞÜM"

Vermont eyaletinde Middlebury Üniversitesinde ekonomist Caitlin Myers, doğum oranlarına bağlı nüfus artış oranındaki düşüşün son 10 yılda aniden muazzam bir dönüşüm olduğunu belirtti.

Myers, "Buradaki hikaye, doğum oranları hızla düşen genç kadınlarla ilgili" dedi. Myers, coğrafi olarak düşünüldüğünde doğum oranının, en hızlı istihdam artışının olduğu, kadınların çocuk sahibi olmak için daha fazla beklemeye teşvik edildiği yerlerde daha fazla düştüğünü kaydetti.

LATİN AMERİKALI KADINLARIN DOĞUM ORANINDA ÜÇTE BİR AZALMA

Analizde, doğum oranlarının yükseldiği tek yaş grubunun 30'lu ve 40'lı yaşlardaki kadınlar olduğu ancak bu yaş grubundakilerin doğum oranlarında bile son üç yılda azalma görüldüğü ifade edildi. ABD'deki farklı etnik kökenliler arasında açık ara farkla en yüksek doğurganlığa sahip olan Latin Amerika kökenli kadınların doğum oranı, 2007'den bu yana üçte bir azaldı. Ülkede geçen ay yayımlanan Hastalıkları Kontrol ve Önleme Merkezi (CDC) raporunda, ülkede doğum oranının 1979 yılından bu yana en büyük yıllık düşüşü yaşadığı belirtilmişti.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN