Amerikan polisi 12 yaşındaki çocuğu öldürmekle suçlanıyor

Amerikan polisi 12 yaşındaki çocuğu öldürmekle suçlanıyor

Amerika Birleşik Devletleri’nin Philadelphia eyaletinde görev yapan Edsaul Mendoza çatışma sırasında 12 yaşındaki Thomas Siderio’yu arkasından vurarak öldürmüştü. Olaydan sonra görevinden alınan Mendoza, silahsız bir çocuğu öldürmek suçundan cinayetle yargılanıyor.

ABD’nin Philadelphia eyaletinde görev yapan bir polis memuru olan Edsaul Mendoza, bir operasyon sırasında 12 yaşındaki çocuğu arkasından vurarak öldürdüğü için cinayetle suçlanıyor.

1 Mayıs Pazar günü gözlatına alınan Mendoza, 12 yaşındaki Thomas Siderio’yu “mantıksız bir şekilde” takip etmekle ve silahsız olduğunu bilmesine rağmen onu vurmakla suçlanıyor.

ARKADAŞINI KOVALAMIŞTI

Medyascope'ta yer alan habere göre, Philadelphia Bölge Savcısı tarafından yayımlanan belgelerde Mendoza, kayıtlara "NK" olarak geçen Thomas’ın 17 yaşındaki bir arkadaşını kovalayan sivil polis grubunun parçasıydı.

Polisler, NK’nin bir silah kaçakçılığıyla bağlantılı olduğunu düşünüyordu.

Savcılık belgelerinin açığa çıkardığı bilgiye göre polis, Thomas’ın elindeki silahı uzaklaştırmasına rağmen üçüncü kez silahını ateşleyerek Thomas’ı öldürdü.

Mendoza olaydan kısa bir süre sonra görevden alındı ve polis komiseri “departmanın güç kullanma politikalarının ihlal ettiğini” söyledi.

Mendoza pazar günü (1 Mayıs) gözaltına alındı. 16 Mayıs için bir ön duruşma ayarlandı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN