Antarktika'da binlerce yavru penguen öldü

Antarktika'da binlerce yavru penguen öldü

Küresel iklim değişikliğinin yol açtığı kıtlığın, Antarktika’daki binlerce Adelie pengueninin ölümüne sebep olduğu belirtildi.

Dünya Doğayı Koruma Vakfının (WWF) desteklediği Fransız bilim adamları tarafından yürütülen araştırmada, Antarktika'da Petrels Adaları'ndaki bir penguen kolonisi incelendi. Bilim adamları, bölgedeki binlerce penguen yavrusunun açlıktan öldüğünü sadece 2 tanesinin hayatta kaldığını bildirdi.

VÜCUT ISILARI YÜKSELDİ

Araştırmaya göre, bölgede iklim değişikliğinin yol açtığı yoğun buz kütlesi nedeniyle penguenlerin yiyecek bulmak için daha uzun mesafeleri kat ettikleri ve yavrularını bırakmak zorunda kaldıklarına dikkat çekildi. Arkada bırakılan penguen yavrularının açlıktan ve vücut sıcaklıklarını koruyamadıklarından öldükleri belirtildi.

EN SON 2015'TE YAŞANDI

Antarktika'nın doğusundaki penguen kolonisinin korunması için acil önlem alınması konusunda çağrıda bulunan araştırmacılar, özellikle "krill" denilen karidese benzer küçük balıkların avlanmasının yasaklanmasının penguenlerin yiyecek bulma sorununu azaltacağını dile getirdi. Araştırmada böyle bir "felaketin" en son 2015'te yaşandığına dikkat çekildi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN