Arap Enerji Konferansı 2024'te Suriye'de düzenlenecek

Arap Enerji Konferansı 2024'te Suriye'de düzenlenecek

Suriye, 2024'te düzenlenecek Arap Enerji Konferansı'na ev sahipliği yapacak. Konferansın Şam'da yapılmasına onay verenler arasında Suriye'nin Arap Birliği'ne dönüşünü bloke eden Katar'ın da olması dikkat çekti.

Suriye Petrol ve Maden Kaynakları Bakanlığı'ndan bugün yapılan açıklamada, başkent Şam'ın Arap Petrol İhraç Eden Ülkeler Örgütü'nün (OAPEC) üyelerinin oybirliğiyle kabul etmesinin ardından 2024'te Arap Enerji Konferansı'na ev sahipliği yapacağını bildirdi.

Konferansın Şam'da yapılmasına onay verenler arasında Suriye'nin Arap Birliği'ne dönüşünü bloke eden Katar'ın da olması dikkat çekti.

Toplantıda, 2023'te Katar'da yapılacak konferanstan sonra Şam'ın 2024'te toplantıya ev sahipliği yapması ve Suriye'nin dönem başkanı Suudi Arabistan'ın yerini almak üzere 2022'den itibaren bir yıl boyunca Arap Petrol Bakanları Konseyi'ne başkanlık etmesi kabul edildi.

OAPEC, Cezayir, Bahreyn, Mısır, Irak, Kuveyt, Libya, Katar, Suudi Arabistan, Suriye, Tunus ve Birleşik Arap Emirlikleri'nden oluşuyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (9)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
9 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN