Arjantin'de eski subaylara 'insanlık suçu' cezası

Arjantin'de eski subaylara 'insanlık suçu' cezası

Arjantin’in başkenti Buenos Aires’teki bir mahkeme, 1976-1983 yılları arasındaki askeri diktatörlük döneminde insanlığa karşı suç işlediği gerekçesiyle 19 eski subaya hapis cezası verdi. Hapis cezası alanlar arasında daha önce başka insan hakları ihlallerinden de hüküm giyen General Santiago Riveros da bulunuyor.

Arjantin’de bir mahkeme, 1970’li ve 1980’li yıllardaki askeri diktatörlük döneminde insanlığa karşı işlenen suçlardan ötürü 19 eski subayı hapis cezasına çarptırdı. Yargıçlar, soruşturmanın tamamlanması için üç yıldan fazla bir süre boyunca yaklaşık 750 tanık ile görüştü.

Başkent Buenos Aires’teki federal mahkeme tarafından verilen cezalarda işlenen suçlar arasında cinayet, işkence ve kaçırılma vakaları da bulunuyor.

Ceza alanlar arasında daha önce birçok kez insan hakları ihlalinden hüküm giyen General Santiago Riveros da bulunuyor. Riveros, 100’den fazla suçtan suçlu bulunmasının ardından ömür boyu hapis cezasına çarptırılmıştı.

fasddgsd.jpgMahkeme 350’ye yakın kişiye karşı suç işlendiğine karar verirken; bu kişiler arasında sendika üyesi oldukları gerekçesiyle sağcı ölüm fimleri tarafından kaçırılan altı Mercedes Benz fabrikası işçisi de bulunuyor. Söz konusu işçiler kaçırıldıktan sonra General Riveros komutasındaki Campo de Mayo gözetim merkezinde işkence görmüşlerdi. Bu kişilerin halen kayıp olduğu belirtilse de aileleri öldürüldüklerine inanıyor.

fasdgsdfg.jpg
General Jorge Videla liderliğindeki askeri cunta, 24 Mart 1976’da iktidarı ele geçirdikten sonra sol muhalifleri ortadan kaldırmak için bir kampanya yürütmüştü. Kirli Savaş diyerek anılan bu dönemde 30 bin kişinin öldürüldüğü ya da kaybedildiği belirtilmekteydi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN