Avro Grubu'ndan İtalya'ya çağrı: Borçlarınızı azaltın

Avro Grubu'ndan İtalya'ya çağrı: Borçlarınızı azaltın

İtalya'ya borç azaltma çağrısı yapan Avro Grubu Başkanı Mario Centeno "İtalya'yı, AB kurallarına uyum sağlaması için gerekli önlemleri almaya çağırıyoruz" dedi. İtalya, Yunanistan'dan sonra AB'de milli gelire göre en fazla kamu borcu olan ülke konumunda.

Avro Grubu Başkanı ve Portekiz Maliye Bakanı Mario Centeno, İtalya'nın yüksek kamu borcunun  Avrupa Birliği (AB) kurallarına aykırı olduğunu, ülkenin bu konuda önlemler alması gerektiğini söyledi.

Centeno, avro para birimini kullanan AB üyesi 19 ülkenin maliye bakanlarının Lüksemburg'da gerçekleştirdiği Avro Grubu toplantısının ardından basına açıklamalarda bulundu.

Yüksek kamu borcu nedeniyle İtalya'ya disiplin süreci başlatılması yönündeki  AB Komisyonu değerlendirmesini yerinde bulduklarını belirten Centeno, "İtalya'yı, AB kurallarına uyum sağlaması için gerekli önlemleri almaya çağırıyoruz." diye konuştu.

EN ÇOK BORCU OLAN İKİNCİ ÜLKE

AB kurallarına göre, üye ülkelerin bütçe açıklarının Gayri Safi Yurtiçi Hasılalarının (GSYH) yüzde 3'ünü, kamu borçlarının da GSYH'larının yüzde 60'ını geçmemesi gerekiyor. Bu sınır aşıldığında uygulanacak tedbirlerin AB Komisyonuna bildirilmesi ve etkin mücadelenin yapılması gerekiyor.

İtalya, Yunanistan'dan sonra AB'de milli gelire göre en fazla kamu borcu olan ülke konumunda.

İtalya'nın kamu borcu ise mevcut durumda GSYH'sinin yüzde 132'sini aşıyor.

BRÜKSEL/AA

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN