Avrupa diken üstünde! Batı Nil virüsünden 25 kişi hayatını kaybetti.

Avrupa diken üstünde! Batı Nil virüsünden 25 kişi hayatını kaybetti.

Sırbistan'da gittikçe yayınlan Batı Nil virüsü halkta büyük panik yarattı. En son açıklanan verilere göre Batı Nil virüsüne yakalanan 25 kişi hayatını kaybetti.

"Dr. Milan Jovanovic Batut" Kamu Sağlığı Enstitüsünden yapılan yazılı  açıklamada, 4 Eylül 2018'e kadar ülke genelinde 25 kişinin Batı Nil virüsünden  yaşamını yitirdiği ifade edildi.

Salgının ülkenin farklı şehirlerinden insanları etkilediği kaydedilen  açıklamada, Sırbistangenelinde 262 kişide Batı Nil virüsüne rastlandığı  bildirildi.

Açıklamada ayrıca, Avrupa Birliği (AB) ülkelerinden Yunanistan,  İtalya, Macaristan ve Romanya'da toplam 798 Batı Nil virüsü vakası tespit  edildiği, Yunanistan'da 18, İtalya'da 13, Romanya'da ise 12 kişinin bu virüs  nedeniyle hayatını kaybettiği kaydedildi.

#

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN