Avrupa'nın en büyük mülteci kampına kilit vuruldu

Avrupa'nın en büyük mülteci kampına kilit vuruldu

Avrupa'nın en büyük mülteci kampı olarak bilinen Sicilya kampı resmen kapatıldı. İtalya İçişleri Bakanı aşırı sağcı Salvini, "Ne güzel bir gün" şeklinde paylaşımda bulundu.

İtalya'da Sicilya Adası'nda bulunan Avrupa'nın en büyük mülteci kampı kapatıldı.

SALVİNİ: NE GÜZEL BİR GÜN

Katanya kentinde bulunan yaklaşık 5 bin kişi kapasiteli Mineo kampının kapanışına katılan İçişleri Bakanı Matteo Salvini "Ne güzel bir gün" açıklamasında bulundu.

Kapanışın ardından düzenlenen basın toplantısında konuşan İtalya İçişleri Bakanı Matteo Salvini "Burası yeniden gerçek ekonomiye, yani tarım, ticaret ve iş olanakları için kullanılacak, mülteci ticareti için değil. Bu toprakları bir problemden kurtarmanın gururunu yaşıyorum" ifadesini kullandı.

Aynı zamanda aşırı sağcı Lega Partisi'nin lideri olan Matteo Salvini, 2017 yılında kampta bir gece geçirmiş ve iktidara gelmesi halinde kapatılacağının sözünü vermişti.

KAPATIOLMASI VADEDİLMİŞTİ

Salvini videoda kampı "İtalyanların klimalı, uydu antenli böyle yapılarda kalmayı ancak rüyasından görürken, bu imkanların mültecilere veriliyor" sözleriyle eleştirmişti. İçişleri Bakanı aynı videoyu "Vaatler gerçekleşti" etiketiyle yayınladı.

2011 yılında Arap Baharı ardından ani artış gösteren mülteci akını sırasında özel bir işletmeden kiralanan kampın adı sıklıkla ihale yolsuzlukları ile anılıyordu.

Mineo'nun kapatılmasının ardından işsiz kalan yüzlerce kişi ise protesto gösterisi düzenledi. İçişleri Bakanı Salvini protestoculara yeni istihdam yaratılacağı sözü verdi.

Kampta barınan 2500 kadar mülteci ise Katanya'daki başka kamplara transfer edildi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN