Avustralya'da muhafazakarların dönemi sona erdi: İşçi Partisi 9 yıl sonra iktidar

Avustralya'da muhafazakarların dönemi sona erdi: İşçi Partisi 9 yıl sonra iktidar

Avustralya’da gerçekleştirilen seçim sonucunda dokuz yıldır iktidarda bulunan sağ koalisyon hükümeti Başbakan Scott Morrison, İşçi Partisi lideri Anthony Albanese karşısında kaybetti. Başbakan Morrison, Albanese ile görüştüğünü ve başarısından ötürü kendisini tebrik ettiğini söyledi. İşçi Partisi’nin bağımsızlar ya da Yeşiller ile bir koalisyon hükümeti kurması bekleniyor.

Avustralya’da halk, dün yeni hükümet seçimi için sandık başına gitti.9 yıldır iktidarda bulunan Liberal-Ulusal parti koalisyon hükümeti ile ana muhalefetteki İşçi Partisi’nin yarıştığı seçimde, mevcut Başbakan Scott Morrison seçimi kaybettiğini açıkladı. Morrison, "İşçi Partisi lideri Anthony Albanese ile görüştüm ve onu seçim zaferinden dolayı tebrik ettim" dedi.

Liberal Parti ve Ulusal Parti koalisyonu parlamentoda çoğunluğu kaybederken sol partiler tek başlarına çoğunluğu oluşturamadı.

avust.jpgBaşbakan Scott Morrison

İşçi Partisi lideri Anthony Albanese’in başbakanlık görevini Scott Morrison’dan alması beklenirken bağımsızlar ya da Yeşiller Partisi’nden hükûmeti kurmak için destek alması gerekiyor.

"ÜLKEYİ BİRLEŞTİRMEK İSTİYORUM" DEMİŞTİ

İşçi Partisi lideri Anthony Albanese Sidney’de oy kullandıktan sonra bir açıklama yaparak, "Mesajım, tüm Avustralyalıları temsil etmek istiyorum. Ülkeyi birleştirmek istiyorum. Son zamanlarda çok fazla bölünme oldu. Mevcut hükümete yönelik eleştirilerimden biri de Scott Morrison’ın birlik ve ortak amaçtan ziyade farklılık ve bölünme arayışında olması. İnsanları bir araya getirmek istiyorum ve büyük demokrasimizde insanlar nasıl oy verirse versin, insanların görüşlerini sandıkta ifade etmeleri güzel. Bunu yaptıktan sonra birlik olup millet olarak ilerlememiz gerekiyor. Yapabileceğimize inanıyorum" demişti.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN