Azerbaycan, çatışmalarda ölen Ermeni askerlerin cenazelerini iade etti

Azerbaycan, çatışmalarda ölen Ermeni askerlerin cenazelerini iade etti

Azerbaycan, Eylül ayında Ermenistan ile cephede yaşanan çatışmalarda hayatını kaybeden 13 Ermeni askere ait cenazeyi, Uluslararası Kızılhaç Komitesi’nin arabuluculuğuyla Ermenistan’a teslim etti.

Azerbaycan, Ermenistan’ın provokasyonlarıyla Azerbaycan-Ermenistan sınırında başlayan çatışmalarda hayatını kaybeden 13 Ermeni askerin cansız bedenlerini Ermenistan’a teslim etti.

Azerbaycan Esir, Kayıp ve Rehin Alınmış Vatandaşlardan Sorumlu Devlet Komisyonu’ndan konuyla ilgili yapılan açıklamada, 12-13 Eylül tarihlerinde Azerbaycan’ın toprak bütünlüğüne yönelik provokasyonların önlenmesi sonucunda hayatını kaybeden 13 Ermeni askerin cansız bedenlerinde yapılan kontrollerin ardından darp izlerinin olmadığının tespit edildiği ve Uluslararası Kızılhaç Komitesi’nin arabuluculuğuyla Ermenistan’a teslim edildiği bildirildi. Komisyondan, Ermeni askerlerin cesetlerinin karşı tarafa teslim edilmesi sürecinin devam edeceği belirtildi.

Azerbaycan, daha önce 100’den fazla Ermeni askerin cenazesini karşı tarafa teslim edildiğini duyurmuştu.

ŞİDDETLİ ÇATIŞMALAR YAŞANMIŞTI

Ermenistan Silahlı Kuvvetleri, 12 Eylül’den itibaren Azerbaycan-Ermenistan sınırının Daşkesen, Kelbecer, Laçın ve Zengilan illeri yönlerinde büyük çaplı provokasyonlarda bulunmuştu. Azerbaycan Savunma Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, çatışmalarda 79 Azerbaycan askerinin şehit olduğu, 282 askerin ise yaralandığı belirtilmişti. Ermenistan ise ölü ve kayıp asker sayısını ise 207 olarak duyurmuştu.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN