Azerbaycan ve Ermenistan'dan ateşkes ihlali iddiaları

Azerbaycan ve Ermenistan'dan ateşkes ihlali iddiaları

Azerbaycan Savunma Bakanlığı, Ermenistan tarafından mevzilerine ateş edildiği açıklaması yaparken, Ermenistan Savunma Bakanlığı da Azerbaycan’ı provokasyonla ve ateş etmekle suçladı.

Azerbaycan ve Ermenistan savunma bakanlıkları karşılıklı olarak ateşkes ihlali yapıldığı iddiasında bulundu.

"ERMENİSTAN, AZERBAYCAN MEVKİLERİNE ATEŞ AÇTI"

Azerbaycan Savunma Bakanlığı’nın açıklamasında, "Ermenistan Silahlı Kuvvetleri, Basargeçer bölgesindeki Yukarı Şorça köyü istikametindeki mevzilerinden Azerbaycan ordusunun Kelbecer bölgesindeki Zeylik köyünde konuşlu mevzilerine makineli tüfek ve bombaatarlarla ateş açtı. Mevzilerimize 10-12 adet F-1 bombası atıldı" ifadeleri kullanıldı.

Açıklamada durumun Azerbaycan ordusunun kontrolünde olduğu belirtildi.

"AZERBAYCAN ASKERLERİ PROVOKASYONDA BULUNDU"

Ermenistan ordusu da Azerbaycan askerlerinin yeniden provokasyonda bulunduğu ve sınırın Geğarkunik bölgesinde Ermenistan ordusu mevzilerine ateş açtığı açıklamasında bulundu. Açıklamada sabah saatleri itibarıyla durumun sakin olduğu kaydedildi.

Azerbaycan ve Ermenistan dün sınırda ateş açıldığını bildirmişti. Ermenistan tarafından üç kişi hayatını kaybetmiş, beş kişi yaralanmıştı. Azerbaycan tarafından da iki yararlı olduğu bildirilmişti. Daha sonra Azerbaycan Rusya’nın sınırda ateşkes ilan edilmesi teklifini kabul ettiğini duyurmuştu. Taraflar Dağlık Karabağ’daki çatışmaların sona ermesinden sonra Kasım 2020’de de ateşkes imzalamıştı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN