Azerbaycan'ın Fransa Büyükelçiliğine saldırı

Ermenistan ile Azerbaycan arasındaki gerilim, ülke sınırları dışına da taştı. Fanatik Ermeniler, Fransa'nın başkenti Paris'te Azerbaycan Büyükelçiliğine saldırdı.

Ateşkese rağmen Ermenistan ile Azerbaycan arasında zaman zaman gerginlik yaşanıyor. Geçtiğimiz günlerde Ermenistan'ın provokasyonu sonucu çıkan çatışmalarda 77 Azerbaycan askeri şehit oldu. 200'den fazla da Ermeni askeri öldürüldü. Taraflar arasındaki bu savaş, Avrupa'ya da sıçradı. Fanatik Ermeniler, Fransa’nın başkenti Paris’te bulunan Azerbaycan Büyükelçiliğine saldırı gerçekleştirdi.

Azerbaycan'ın Paris Büyükelçisi Rahman Mustafayev, büyükelçilik binasına yapılan saldırıyı Twitter hesabından görüntüsünü paylaşarak duyurdu. Mustafayev, Fransız Ermeni fanatiklerinin Azerbaycan'ın Paris'teki büyükelçilik binasına saldırdığını ifade etti. "Ama Ermeni barbarları bir kenara bırakalım." ifadesini kullanan Mustafayev, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'un Twitter hesabını etiketleyerek, "büyükelçilikleri korumayan ve güvenlikleriyle ilgili haklı taleplerini görmezden gelen" Fransa'ya tepki gösterdi. Mustafayev, bu durumun Fransa için utanç kaynağı olduğuna işaret etti.

Olaya ilişkin görüntüde, büyükelçiliğin önünde aralarında Ermenistan bayrağını omuzlarında taşıyanların da bulunduğu kalabalık bir grup görülüyor. Görüntüde binanın önündeki barikatı sökerek geçen 2 kişi, binanın kapısı olduğu tahmin edilen yeri tekmeliyor ve barikatla kapıyı kırma girişiminde bulunuyor.

Azerbaycan'ın Paris Büyükelçiliği'nin Twitter hesabından paylaşılan bir görüntüde de büyükelçilikten bir kişinin sopayla, kapıyı açıp binaya girmeye çalışan protestocuları kovalaması dikkati çekti.