BAE’de bölgenin ilk sanal hastanesi açılacak

BAE’de bölgenin ilk sanal hastanesi açılacak

Birleşik Arap Emirlikleri’nde (BAE) İngilizce yayın yapan Khaleej Times gazetesi, ülkede faaliyet gösteren özel sağlık şirketi Thumbay Group’un, Körfez bölgesinin ilk sanal hastanesini açmayı planladığını belirtti.

Şirketinin planlarına göre, hastanede yapay zeka teknolojilerinden yararlanacak ve hastalar doktorlarla iletişim için avatarlar kullanacak. Hastane eczanesi, hangi hastanın hangi ilaç için geldiğini önceden bilecek. Engelliler sanal teknolojiler yardımıyla evde tedavi edilecek, özel teknolojiler sayesinde ağır hastalar için hastanede ev ortamı oluşturulacak.

BAE, özellikle tıp alanında ileri teknolojilerin ve yapay zekanın kullanımında dünya liderlerinden biri olmayı hedefliyor. Dubai’de, özel sağlık şehirciği inşa edildi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN