BAE'den Sudan'a 250 milyon dolar

BAE'den Sudan'a 250 milyon dolar

Ordunun yönetime al koymasıyla beraber siyasi krizlerin yaşandığı Sudan'a BAE'den 250 milyon dolarlık bir destek geldi. BAE, parayı darbe yönetiminin finansal sorunlarının çözümü için gönderdiğini açıkladı.

BAE, Sudan'da yönetime el koyan ordu mensuplarına destek vermeye devam ediyor. Daha önce Suudi Arabistan ile birlikte yatırım yapacağını açıklayan BAE yönetimi Sudan'a 250 milyon dolar para gönderdi. 

PARA MERKEZ BANKASINA AKTARILDI 

BAE resmi haber ajansı WAM'a göre, aktarılan paranın amacı Sudan Merkez Bankasının finansal politikasına destek vermek, Sudan'ın parasal ve finansal istikrarının sağlanması...

Meblağın, Suudi Arabistan ve BAE'nin daha önce taahhüt ettiği 3 milyar dolarlık mali destekten Sudan Merkez Bankasına yatırılacak 500 milyon doların yarısı olduğu kaydedildi.

Suudi Arabistan'ın resmi haber ajansı SPA da geçen hafta, Riyad yönetimi ve BAE'nin Sudan'a 3 milyar dolarlık yardımda bulunduğu, bu yardım paketinin 500 milyon dolarlık kısmının Sudan Merkez Bankasının hesabına yatırılacağı bilgisini paylaşmıştı.

Söz konusu vade hesabının Sudan cüneyhi üzerindeki baskının hafifletilmesi için önemli olduğu kaydedilen haberde, meblağın geri kalan kısmının Sudan halkının gıda, ilaç ve petrol ürünleri gibi temel ihtiyaçlarına tahsis edileceği aktarılmıştı.

Sudan, 2018'den bu yana sürekli olarak piyasada döviz kıtlığı ve artan talep nedeniyle para biriminde değer kaybı yaşıyor. Ülkenin resmi borsasında 1 dolar 47,5 Sudan sterlininden işlem görürken, kara borsada 80 sterline alıcı buluyor.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN