Dışişleri Bakanı Mevlut Çavuşoğlu İsrail'de

Dışişleri Bakanı Mevlut Çavuşoğlu İsrail'de

Dışişleri Bakanı Mevlut Çavuşoğlu resmi ziyaret için gittiği İsrail'de İsrailli mevkidaşı ile bir araya geldi. Çavuşoğlu toplantı öncesi Batı Kudüs’teki Yad Vashem Holokost Anıt ve Müzesi’ni ziyaret etti.

Orta Doğu'nun iki bölgesel gücü Türkiye ile İsrail arasındaki gerilim yaklaşık 15 yıldır devam ederken, son dönemde yaşanan gelişmeler iki güç arasında normalleşme yaşandığını gösterir nitelikte.

İsrail Cumhurbaşkanı Isaac Herzog'un Ankara'ya gelerek Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüşmesi bu normalleşmenin en büyük nişanesi oldu.

Herzog'un ziyaretine iade-i ziyaret ise Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından değil Dışişleri Bakanı Mevlut Çavuşoğlu tarafından bugün gerçekleştiriliyor.

ÇAVUŞOĞLU İSRAİL'DE

İsrail ziyareti öncesinde Filistin'e giden ve burada temaslarda bulunan Çavuşoğlu, Filistin Dışişleri Bakanı Malik ile ortak bir basın toplantısı düzenledi.

Çavuşoğlu bu toplantıda, İsrail ile Türkiye arasındaki normalleşmenin "Filistin Davası" ile alakalı olmadığını ve her zaman Filistin'in yanında olmaya devam edeceklerini açıkladı.

av-2.jpg

ENERJİ İŞBİRLİĞİ

İsrail 2010'da keşfettiği doğalgaz rezervi sonrası dünyanın önde gelen gaz tedarikçilerinden biri oldu.

av.jpg

Türkiye ile İsrail'in bu yakınlaşmasının önemli ayaklarından birinin de enerji işbirliği olması bekleniyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN