Barzani'den büyükelçilik saldırısına tepki: Tekrarlanırsa kötü sonuçlar doğurabilir

Barzani'den büyükelçilik saldırısına tepki: Tekrarlanırsa kötü sonuçlar doğurabilir

IKBY Başkanı Barzani, ABD'nin Bağdat Büyükelçiliğine yapılan saldırıyı kınayarak, tekrarlanması halinde ülke için kötü sonuçlar doğurabileceği söyledi.

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Başkanı Neçirvan Barzani, ABD'nin Bağdat Büyükelçiliği'ne yapılan saldırıyı kınadı.

"ÜLKE İÇİN KÖTÜ OLACAKTIR"

IKBY Başkanlık sitesinden yayınlanan yazılı açıklamada Barzani, elçilik ve diplomatik misyonların korunmasının hükümetin sorumluluğunda olduğunu, uluslararası yasaların ihlal edilmesi ve diplomatların hedef haline gelmesine izin verilmemesi gerektiğini ifade etti. 

ABD'nin Bağdat Büyükelçiliği'ne yapılan saldırıyı kınadıklarını belirten Barzani "Bu tür eylemler direkt olarak Irak'ın istikrar ve menfaatleri üzerinde tehlike oluşturuyor. Eylemlerin tekrarlanması veya devam etmesi halinde ülke için kötü sonuçları olacaktır" uyarısında bulundu. 

NE OLMUŞTU?

Bağdat'ta ABD Büyükelçiliği'ne dün düzenlenen füzeli saldırıda 3 kişinin yaralandığı bildirilmişti.

Bu tür saldırıların Irak'ı çekişme sahasına dönüştürebileceği uyarısında bulunan Başbakan Adil Abdulmehdi, ülkedeki yabancı misyon temsilciliklerini koruma görevine bağlı olduklarını yinelemişti.

İSTANBUL/AA

 

 

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN