Barzani'den DAEŞ uyarısı: Yeniden ortaya çıkabilir

Barzani'den DAEŞ uyarısı: Yeniden ortaya çıkabilir

IKBY Başbakanı Barzani, terör örgütü DAEŞ'in Irak'ta yeniden ortaya çıkabilme tehdidinin olduğunu söyledi. Barzani "Tehditlerin bertaraf edilmesi için Irak ordusu ile Peşmerge arasında uygun bir mekanizme bulunması konusunda işbirliği var" dedi.

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Başbakanı Neçirvan Barzani, terör örgütü DAEŞ'in Irak'ta yeniden ortaya çıkabilme tehdidinin olduğu uyarısında bulundu.

Barzani'nin ofisinden yapılan açıklamaya göre Barzani, eski Fransa Cumhurbaşkanı Françios Hollande ile Erbil'deki başbakanlık konutunda bir araya geldi.

"IRAK ORDUSU İLE PEŞMERGE İŞBİRLİĞİ YAPMALI"

Görüşmede, Irak başta olmak üzere bölgedeki son gelişmeler ele alındı. Terör örgütü DAEŞ'in Irak'ta yeniden ortaya çıkma tehlikesinin olduğunu dile getiren Barzani, "Tehditlerin bertaraf edilmesi için Irak ordusu ile Peşmerge arasında uygun bir mekanizme bulunması konusunda işbirliği var" ifadelerini kullandı.

Barzani, Bağdat ile Erbil arasındaki sorunlara da değinerek, Irak Başbakanı Adil Abdulmehdi'nin söz konusu sorunların çözümüne yönelik gösterdiği çabayı desteklediklerini kaydetti.

Eski Fransa Cumhurbaşkanı Hollande de dün Musul'a yaptığı ziyareti hakkında Barzani'ye bilgi aktardığını belirterek, Irak'ta terör nedeniyle tahrip edilen bölgelere temel hizmetlerin sağlanması için uluslararası toplum ile Irak arasındaki işbirliğinin önemine vurgu yaptı.

ERBİL/AA

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN