Belçika, DAEŞ'e savaşmayan giden çocukları geri getirecek

Belçika, DAEŞ'e savaşmayan giden çocukları geri getirecek

Belçika, Suriye'ye terör örgütü DEAŞ adına savaşmaya giden Belçikalı ailelerin çocuklarının ülkeye geri getirileceğini açıkladı.

Belçika, Suriye'ye terör örgütü DEAŞ adına savaşmaya giden Belçikalı ailelerin çocuklarının ülkeye geri getirileceğini açıkladı.

Belçika Dışişleri Bakanı Didier Reynders, Suriye’deki DEAŞ'lı Belçikalıların çocuklarının ülkeye geri getirilmesi için Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) ile mutabakat zaptı imzalandığını duyurdu.

Diğer Avrupa ülkeleri gibi söz konusu çocukları geri getirmeye uğraşacaklarını belirten Reynders, "Çalışmalarımızın meyvesini önümüzdeki günlerde veya haftalarda alacağız." dedi.

Reynders, imzalanan mutabakat zaptında önceliğin yetim çocuklara verileceğini ve bu çocukların Suriye'den Erbil kentine getirileceğini aktardı.

Belçika medyasına göre, Suriye'de DEAŞ kamplarında tutulan 60'ı çocuk, 110 Belçika vatandaşı bulunuyor.

BRÜKSEL/AA

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN