Rusya, Harkov'a ve Kiev'e füze saldırısı düzenledi

Rusya, Harkov'a ve Kiev'e füze saldırısı düzenledi

Ukrayna'nın başkenti Kiev'de ve Harkov'da dün gece itibariyle füze saldırıları yaşandı. Yetkililer tarafından yapılan açıklamaya göre kentlerin binalarında, alt yapıda ve sivillerin araçlarında çokça hasar meydana geldi. Harkov Valisi Oleh Synegubov yaptığı açıklamada, “Rusya’nın saldırıları nedeniyle Harkov şehrinde 3, Harkov bölgesine bağlı İzyum şehrinde 4 kişi yaralandı. Bohodukhiv şehrinde ise 79 yaşındaki bir kadın hayatını kaybetti” dedi.

Rusya ve Ukrayna savaşının 123. gününde önce Harkov'da sonra da Kiev'de patlamalar meydana geldi.

Ukrayna'nın ikinci büyük şehri olan Harkov'e yönelik Rus kuvvetlerince gece ve sabaha karşı düzenlenen hava saldırıları sonucu şehrin altyapısı hasar gördü, sivillerin araçları yandı.

Harkov Valisi Oleh Synegubov tarafından yapılan açıklamada, “Rusya’nın saldırıları nedeniyle Harkov şehrinde 3, Harkov bölgesine bağlı İzyum şehrinde 4 kişi yaralandı. Bohodukhiv şehrinde ise 79 yaşındaki bir kadın hayatını kaybetti” dedi

Diğer yandan Kiev Belediye Başkanı Vitali Klitschko da, Rusya'nın bu sabah erken saatlerde Ukrayna başkentine saldırdığını ve en az iki konut binasının vurulduğunu söyledi. Saldırı sonucu kısmen yıkılan dokuz katlı binada yangın çıktığını belirten Klitschko, Telegram hesabından yaptığı açıklamada, "Enkazın altında insanlar var" dedi.

Geçtiğimiz Salı günü Rus ordusunun, Ukrayna’nın Harkov bölgesine düzenlediği saldırılarda 15 sivilin hayatını kaybettiği açıklanmıştı.

The Guardian muhabiri Lorenzo Tondo da Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, "Kiev'e trenle yeni geldik ve tren istasyonundan çıkar çıkmaz kent 4 füzeyle vuruldu" dedi. Saldırıya uğrayan bölgenin birçok restoran ve kültür merkezine ev sahipliği yapan işlek bir yer olduğu belirtti.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (4)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
4 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN