Biden açıkladı: ABD'den Ukrayna'ya 800 milyon dolarlık ek askeri yardım

Biden açıkladı: ABD'den Ukrayna'ya 800 milyon dolarlık ek askeri yardım

ABD Başkanı Joe Biden, İspanya'nın başkenti Madrid'de gerçekleştirilen NATO Liderler Zirvesi'nde Rus işgali altındaki Ukrayna'ya 800 milyon dolar ek askeri yardım açıklayacaklarını açıklayarak "Önümüzdeki birkaç gün içinde, Ukrayna için yeni hava savunma sistemi dahil 800 milyon doların (askeri desteğin) duyurusunu yapmayı planlıyoruz" dedi.

ABD Başkanı Joe Biden, İspanya'nın başkenti Madrid'de gerçekleştirilen ve bugün sona eren NATO Devlet ve Hükümet Başkanları Toplantısı'nın ardından açıklamalarda bulundu.

Şubat ayından bu yana Rus işgali altında olan Ukrayna'ya 800 milyon dolar ek askeri yardım açıklayacaklarını duyuran ABD Başkanı Biden, çoğu NATO üyesinin, İttifakın gayrisafi yurt içi hasılanın (GSYİH) yüzde 2'sini savunmaya harcama taahhüdünü aşma yolunda olduğunu belirterek bunun Ukrayna'yı desteklemek için küresel çaba olduğunun altını çizdi.

ABD'nin Ukrayna'ya yardım etmeyi sürdüreceğini vurgulayan Biden, "Önümüzdeki birkaç gün içinde, Ukrayna için yeni hava savunma sistemi dahil 800 milyon doların (askeri desteğin) duyurusunu yapmayı planlıyoruz." dedi.

"UKRAYNA RUSYA'YA AĞIR BİR DARBE İNDİRDİ"

ABD Başkanı Biden, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'i savaştan önce "Ukrayna'yı işgal ederse, NATO'nun sadece güçlenmekle kalmayıp aynı zamanda daha da birleşeceği" yönünde uyardığını anımsatarak Putin'e dünya çapındaki demokrasilerin ayağa kalkacağını ve saldırganlığına karşı çıkacağını söylediğini de aktardı.

"Bugün tam olarak bunu görüyoruz." diyen Biden, Ukrayna'nın Rusya'ya ağır bir darbe indirdiğini kaydederek Rusya'nın uluslararası duruşunu kaybettiğini dile getirdi. Ukrayna'daki savaşın Rusya'nın zaferi ile sonuçlanmayacağını kaydeden Biden, " Savaşın nasıl biteceğini bilmiyorum ama Rusya'nın Ukrayna'yı yenmesiyle bitmeyecek." değerlendirmesinde bulundu.

ABD Başkanı, uzun zamandır tarafsızlık geleneğine sahip Finlandiya ve İsveç'in NATO’ya katılma talebini "tarihi hareket" olarak niteleyerek İttifakın daha da güçleneceğini kaydetti.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN