Biden Japonya'dayken Çin ve Rusya'dan ortak devriye

Biden Japonya'dayken Çin ve Rusya'dan ortak devriye

Çin Devlet Medyası Rusya ile Çin'in ortak hava devriyeleri gerçekleştirdiğini açıklandı. Yıllık askeri plan doğrultusunda yapıldığı belirtilen devriyelerin ABD lideri Joe Biden'ın QUAD Zirvesi kapsamında Japonya'da bulunduğu sıralarda gerçekleştirilmesi dikkat çekti.

Çin Savunma Bakanlığı, Rusya ile yapılan yıllık askeri işbirliği planı doğrultusunda Pasifik'te 'olağan ortak hava devriyeleri' gerçekleştirdi.

Çin Ulusal Radyosu'nda yer alan habere göre, Çin ve Rusya hava kuvvetleri, söz konusu devriyeleri dün Japon Denizi, Doğu Çin Denizi, Batı Pasifik Okyanusu'nda gerçekleştirildi.

GERİLİM TIRMANIYOR

Ukrayna'daki savaş başlamadan önce Rusya'ya tarafsız kalacağı mesajı veren ve dünyaya da bu yönde bir tavır alacakları yönünde duruş gösteren Çin'in savaş başladıktan sonra Rusya'ya yönelik yaptırımlara katılmaması Amerika eksenli kutbun tam zıddında yer aldığını bir kez daha vurgulamasına olanak tanıdı.

ABD Başkanı Joe Biden'ın Çin'e karşı yeni bir ittifak arayışında olduğu biliniyor.

in-ve-rusya.jpgRusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Ukrayna'yı işgal etmeden birkaç gün önce destek istemek için Çin'e gitmiş ve Çin Komünist Partisi Genel Sekreteri Xi Jinping ile görüşmüştü

Bu kapsamda Japonya'da gerçekleştirilen QUAD zirvesine katılarak Asya'daki dev güce karşı yeni ortaklar edinmeye çalışan Biden'ın bu işten başarılı çıkıp çıkamayacağı da merak konusu.

Ancak devriyenin tam da Biden'ın Japonya'dan döneceği gün yapılması dikkat çekti.

Öte yandan bugün Kuzey Kore'nin de üç yeni füze ateşlemesi yapması da bölgedeki tansiyonun yükselmesine neden oluyor.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN