Biden’ı araştır Beyaz Saray paketini kap

Biden’ı araştır Beyaz Saray paketini kap

Siyasi rakibi Biden’ı araştırması için Ukrayna Cumhurbaşkanı’ndan yardım istediği gerekçesiyle hakkında azil soruşturması başlatılan Trump’a bir şok daha... ABD Kongresindeki Demokratlar, Beyaz Saray’dan Trump’ın Ukrayna lideriyle görüşmelerine ilişkin belgeleri göndermesini istedi. Mektupta ‘Yerine getirmezseniz karşılığı olur’ mesajı da verildi.

ABD Kongresindeki Demokratlar, Başkan Donald Trump’a yönelik başlattıkları azil soruşturması kapsamında, Beyaz Saray’dan Trump’ın Ukrayna lideri Vladimir Zelenskiy ile olan görüşmelerine ilişkin belgeleri talep etti. ABD’de devam eden azil soruşturması süreci hız kazanırken Demokratlar, kritik bir adım atarak Beyaz Saray’dan resmen Ukrayna belgelerini istedi. Demokratların kontrolündeki Temsilciler Meclisi Denetim ve Reform Komitesi imzasıyla Beyaz Saray Özel Kalem Vekili Mick Mulvaney’e gönderilen mektup, azil süreci açısından önemli bir dönüm noktası kabul ediliyor. Mektupta, Trump’ın Ukrayna lideri ile olan görüşme belgelerinin ve ilgili diğer dokümanların, yasa ihlali olup olmadığının anlaşılması için ilgili komiteye gönderilmesi gerektiği belirtildi.

Mektupta, “Görünüşe göre Başkan muhalefet yapma, soruşturmayı engelleme ve kanıtların üzerini örtme yolunu seçmiş” ifadeleri yer aldı ve Trump’ın emriyle bile olsa belgeler belirlenen zamana kadar teslim edilmezse bir azil soruşturmasını engellediklerine dair kanıt oluşacağı bildirildi. Öte yandan Kongredeki Demokratlardan kendisine Ukrayna ile ilgili belgeleri teslim etmesi daveti gelen Başkan Yardımcısı Mike Pence’in ekibi, bu tür bir talebi ciddiye almadıklarını açıkladı. Demokratlar ise Beyaz Saray’ın kendilerine herhangi bir yanıt vermemesinin “adaleti engelleme” suçu kapsamında başlı başına bir “azil sebebi” olabileceğini iddia ediyor.

BIDEN'I ARAŞTIR BAŞKANLA GÖRÜŞTÜRELİM

Azil soruşturmasıyla ilgili dikkat çeken gelişme yaşandı. ABD’nin yeni istifa eden Ukrayna özel temsilcisi Kurt Volker Temsilciler Meclisi’nde, Trump hakkındaki azil soruşturması kapsamında ifade verdi. 10 saatlik oturumun ardından yayınlanan ve Amerikalı diplomatlar ile Ukraynalı yetkililer arasındaki mesajlaşmaları içeren kayıtlarda çarpıcı iddialar gün yüzüe çıktı. Buna göre, Ukrayna liderinden Beyaz Saray’a ziyaret etme karşılığında Trump’ın 2020’deki olası rakibi Joe Biden’ı soruşturması talep edildi. Üç Amerikalı diplomatın ‘ahlaksız teklif’ karşılığında Ukrayna liderinin Beyaz Saray’la ilişkilerini rayına oturtması için yardımcı olma vaadinde bulunduğu da öne sürüldü.

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN