Bilişim uzmanı sokakta uyuyakaldı: 500 bin kişinin verileri çalındı!

Bilişim uzmanı sokakta uyuyakaldı: 500 bin kişinin verileri çalındı!

Japonya’nın Amagasaki şehrinde alkol aldıktan sonra sokakta uyuyakalan bir bilişimi uzmanının, çantası çalındı. Çantada bulunan 500 bin kişinin bilgilerinin olduğu flash diskte çalınmış oldu.

Japonya’nın Amagasaki şehrinde belediye ile vergi muafiyeti konusunda çalışan bir bilişim uzmanı, alkol aldığı bir akşamın ardından sokakta uyuyakaldı.

Sokakta uyuyakalan Japon bilişim uzmanının çalınan çantasının içinde şehrin 500 bin sakininin ev adreslerini, banka hesap bilgilerini ve kimlik bilgilerini içeren bir flashdisk de bulunuyordu.

Vice'daki habere göre olayın duyulmasının ardından çok sayıda Amagasakili belediyeyi arayıp şikâyette bulundu, kişisel verilerinin akıbetini sordu.

Bilişim uzmanı, olaydan 3 gün sonra çantasını ve flashdisk’i uyuyakaldığı sokağa yakın bir caddede buldu, verilere ulaştı. Kişisel verilerin başkalarının eline geçip geçmediği veya kopyalanıp kopyalanmadığı henüz bilinmiyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (4)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
4 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN