Bin Selman: İranla savaş küresel ekonomiyi çökertir

Bin Selman: İranla savaş küresel ekonomiyi çökertir

Suudi Arabistan Veliaht Prensi Bin Selman, İran'la yaşanan Aramco krizi ve Cemal Kaşıkçı cinayetiyle ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Selman, "İran'la savaş küresel ekonomiyi çökertir" dedi.

CBS kanalının '60 Minutes' programında soruları yanıtlayan Suudi Veliaht Prensi Muhammed Bin Selman, Suudi ajanlara yaklaşık bir yıl önce Washington Post yazarı Cemal Kaşıkçı'nın öldürülmesi yönünde emir verdiği yönündeki iddiaları "Kesinlikle hayır" diyerek reddetti. Bin Selman, ülkesinin lideri olduğu için sorumluluğun tamamen kendisine ait olduğunu kabul etti.

'KAŞIKÇI CİNAYETİ BİR HATAYDI'

Veliaht Prens, cinayete ilişkin "Bu bir hataydı. Gelecekte böyle bir şeyden kaçınmak için elimden geleni yapmalıyım" diye konuştu.

Bin Selman, "Suudi hükümetindeki 3 milyon çalışanın günlük olarak neler yaptığını bilmem gerektiğini mi düşünüyorlar? Bu 3 milyon kişinin kendi günlük raporlarını lider ve en yüksek rütbeli ikinci kişiye göndermeleri imkansız" şeklinde konuştu. Veliaht Prens, soruşturmalar yürütüldüğünü ve rütbelerine bakılmaksızın, herhangi birisine karşı yapılan suçlamalar kanıtlandığında mahkemeye çıkarılacağını ve istisna yapılmayacağını dile getirdi.

19-09/30/1-1569817476.jpg
İran ile yaşanan gerilime değinen Bin Selman, "Dünya İran'ı caydırmak için güçlü ve sağlam bir eylemde bulunmazsa, dünya çıkarlarını tehdit edecek şekilde daha fazla tırmanış göreceğiz" dedi.

'İRAN İLE SAVAŞ KÜRESEL EKONOMİYİ ÇÖKERTİR'

"Petrol tedariki kesilecek ve petrol fiyatları daha önce görmediğimiz, düşünülemez derecede yüksek rakamlara sıçrayacak" ifadelerini kullanan Bin Selman, barışçıl bir karar vermeyi tercih ettiğini, çünkü Suudi Arabistan ile İran arasındaki bir savaşın küresel ekonomiyi çökerteceğini söyledi.

'SİYASİ BİR ÇÖZÜM İSTİYORUM'

Veliaht Prens, "Siyasi ve barışçıl bir çözüm, askeri olandan çok daha iyi" diye konuştu.

Bin Selman ayrıca ABD Başkanı Donald Trump'ın Tahran'ın nükleer programı hakkında yeni bir anlaşma yapmak için İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani'yle görüşmesi gerektiğini ifade etti.

Öte yandan Veliaht Prens, İran'a Yemen'deki Husilere verdiği desteği sonlandırma çağrısını yineleyerek savaşı sona erdirmeye yönelik siyasi bir çözüm için tüm girişimlere açık olduğunu dile getirdi.

 

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN