Bir yandan ABD'nin bir yandan Esad'ın yanında olan PYD'den HTŞ mesajı: HTŞ konusunda iyimseriz diyaloğa hazırız

Bir yandan ABD'nin bir yandan Esad'ın yanında olan PYD'den HTŞ mesajı: HTŞ konusunda iyimseriz diyaloğa hazırız

Deyrizor'da ABD ile birlikte Esad'a karşı savaşan ve Kuzey Batı Suriye'de ise Esad'ın yanında HTŞ ile SMO ile çatışan PYD'den dikkat çeken bir çıkış geldi. PKK'nın Sriye kolu PYD lideri Salih Müslim 'HTŞ hakkında iyimserim. Onlar da Suriyeli. Suriye'de bir arada yaşama geleceği inşa etmek için Heyet Tahrir el Şam ile diyaloğa hazırız' dedi.

Terör örgütü PKK'nın Suriye kolu olan PYD'nin eşbaşkanı Salih Müslim, Suudi El Arabiya’ya konuştu. HTŞ konusunda mesajlar veren Müslim, diyaloğa hazır olduklarını söyledi. Yeni bir Suriyenin inşaasını konuşabileceklerini belirtti.

'HEYET TAHRİR EL ŞAM İLE DİYALOĞA HAZIRIZ'

PYD eşbaşkanı Salih Müslim, El Arabiya televizyonuna şunları söyledi:

“HTŞ hakkında iyimserim. Suriye Milli Ordusu’ndan daha disiplinli ve uzlaşmacılar. Onlar da Suriyeli. Suriye’nin çeşitliliğini desteklemeliler. Suriye’de bir arada yaşama geleceği inşa etmek için Heyet Tahrir el Şam ile diyaloğa hazırız.”

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN