Bizans döneminin en büyük şaraphanesi bulundu

Bizans döneminin en büyük şaraphanesi bulundu

İsrail'de yapılan kazı çalışmaları sonucunda, döneminin en büyük Bizans şaraphanesi bulundu.

İki yıldır devam eden ve 300 kişinin çalıştığı, İsrail'in Yavne şehrindeki arkeolojik kazılarda Bizans dönemine ait en büyük şarap üretim merkezi bulundu.

Tel Aviv'in güneyinde, MS 70'te Kudüs Kuşatması'nın ardından önemli bir şehir haline gelen Yavne'deki yapı, bir kilometre kareye yayılan beş şarap presinden oluşuyor.

Sputnik Türkiye'nin haberine göre; İsrail Eski Eserler Kurumu (IAA), 1.500 yıllık bölgede, şarabı yıllandırmak için kullanılan depolar ve depo yapımında kullanılan amforaları hazırlamak için dev fırınlar bulunduğunu duyurdu. Ayrıca on binlerce toprak çanak çömlek de bulundu.

Kazıyı yapan arkeologlar Elie Hadad, Liat Nadav-Ziv ve Jon Seligman 'Kutsal Topraklar Şarabı'nın değerli bir ürün olduğunu belirtti ve ürünün ihraç edildiği yakındaki limanlar sebebiyle "Gazze ve Aşkelon şarabı" olarak adlandırıldığını açıkladı.

Bunun yanı sıra, aynı bölgede 2300 yıllık Pers dönemi şarap presleri de ortaya çıktı.

Üzüm suyunu şaraba fermente etmek, antik çağda kontamine içme suyundan kaynaklanan hastalıkları önlemenin kanıtlanmış bir yoluydu.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN