BM'den ABD'ye Arakan çağrısı: Myanmar ordusuna daha fazla yaptırım uygulayın

BM'den ABD'ye Arakan çağrısı: Myanmar ordusuna daha fazla yaptırım uygulayın

Myanmar ordusunun Arakan'daki soykırımlarında rolü olduğu kanıtlanan 4 ordu komutanının ABD'ye girişini yasaklama kararını değerlendiren BM İnsan Hakları Myanmar Özel Raportörü Lee "Bu yasak yeterli değildir ve daha ileri gidilmesi gerekir. Yaptırımların kapsamı da genişletilmelidir" dedi.

Malezya'nın başkenti Kuala Lumpur'daki temaslarının ardından basına konuşan Birleşmiş Milletler (BM) İnsan Hakları Myanmar Özel Raportörü Yanghee Lee, ABD hükümetinin dün Myanmar ordusunun Arakan'daki soykırımlarında rolü olduğu kanıtlanan 4 ordu komutanının ABD'ye girişini yasaklama kararını değerlendirdi.

Lee, "Bu yasak yeterli değildir ve daha ileri gidilmesi gerekir. Bu yaptırımların kapsamı da genişletilmelidir." şeklinde konuştu.

"BU ŞAHISLAR ABD'Yİ ZİYARET ETMEZLER"

Seyahat yasağının gerçekçi nitelik taşımadığını vurgulayan ve ismi geçen ordu yetkililerinin mal varlıklarının da dondurulması gerektiğini belirten Lee, "Bu şahıslar zaten ABD'yi ziyaret etmezler. Gerçekçi olalım." değerlendirmesinde bulundu.

Lee ayrıca ABD'nin yaptırım listesindeki isimlerin de yetersiz olduğunun altını çizerek "BM'nin 2018'de yayımladığı raporda tespit ettiği iki ordu komutanının da yaptırım listesinde yer alması gerekir." ifadesini kullandı.

ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo, dün yaptığı açıklamada Myanmar ordusuna bağlı 4 üst düzey komutana Arakanlı Müslümanlara karşı işlenen suçlarda rolü olduğu gerekçesiyle ABD'ye giriş yasağı getirdiklerini açıklamıştı.

KUALA LUMPUR/AA

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN