BM'den gazeteci Akleh'in cenazesinde yaşananlarla ilgili rahatsızlık açıklaması

BM'den gazeteci Akleh'in cenazesinde yaşananlarla ilgili rahatsızlık açıklaması

Birleşmiş Milletler Genel Sekreter Sözcü Yardımcısı Farhan Haq, Genel Sekreter'in Shireen Abu Akleh'in cenazesinde bazı polislerin davranışlarından rahatsız olduğunu, düşünce ve ifade özgürlüğü ve barışçıl toplanma hakları da dahil olmak üzere temel insan haklarına saygı gösterilmesi çağrısında bulunduğunu bildirdi.

BİRLEŞMİŞ MİLLETLER / KARAR

BM Sözcü Yardımcısı Haq, Genel Sekreter'in Shireen Abu Akleh'in cenazesinde brifingde sorulan sorulara yanıt olarak yaptığı açıklamasında, "Genel Sekreter bugün Filistinli-Amerikalı gazeteci Shireen Abu Akleh'in işgal altındaki Doğu Kudüs'teki cenazesini büyük bir üzüntüyle izledi." dedi.

Genel Sekreter'in son iki gün içinde Bayan Abu Akleh'ye işinin ve hayatının bir kanıtı olarak binlerce yaslı Filistinli gösterdiği sempatiden etkilendiğini belirten Haq açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

"İsrail güvenlik güçleri ile St. Joseph Hastanesi'nde toplanan Filistinliler arasındaki çatışmalardan ve olay yerinde bulunan bazı polislerin davranışlarından derinden rahatsız oldu. Düşünce ve ifade özgürlüğü ve barışçıl toplanma hakları da dahil olmak üzere temel insan haklarına saygı gösterilmesi çağrısında bulunmaya devam ediyor."

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN