BM'den 'kağıtsızlar'a geçici çözüm: Ölüm kalım sınırındalar

BM'den 'kağıtsızlar'a geçici çözüm: Ölüm kalım sınırındalar

BM, Belçika'da 2 aydır açlık grevi yapan 'kağıtsızlar'a geçici oturum izni önerisi yaptı. İnsan Hakları Özel Raportörü Olivier De Schutter "Aldığımız bilgiler endişe verici ve açlık grevi yapanlardan bazıları ölüm kalım sınırında" diyerek Belçika hükümetine çağrıda bulundu.

Birleşmiş Milletler (BM) Özel Raportörleri Olivier De Schutter ve Felipe Gonzalez, Belçika Göç ve İlticadan Sorumlu Devlet Bakanı Sammy Mahdi'ye acil önlem alınmasını isteyen açık mektup iletti.

Aşırı Yoksullukla Mücadele ve İnsan Hakları Özel Raportörü Schutter, "Aldığımız bilgiler endişe verici ve açlık grevi yapanlardan bazıları ölüm kalım sınırında" dedi.

"GEÇİCİ İZNİ VERMELİLER"

Göçmen Hakları Özel Raportörü Gonzalez de Belçika hükümetinin sağlık durumları göz önüne alındığında göçmenleri ülkeden gönderme olasılığını seçenek dışı bırakması gerektiğini belirtti.

Gonzalez, hükümetin geçici oturma izini vermeyi de düşünmesi gerektiğini ifade etti. Mahdi de mektuba verdiği yanıtta toplu çözüm yerine açlık grevindekilere bireysel ikamet talebinde bulunmalarını önerdiğini belirtti.

'KAĞITSIZ'LAR KİMLER?

Belçika'da 'kağıtsız' olarak adlandırılan yaklaşık 150 bin kişi, yıllardır yasal oturum veya çalışma belgeleri olmadan ülkede yaşıyor.

Oturum talepleri genellikle reddedilen 'kağıtsızlar'ın yaklaşık 400’ü, seslerini Belçika hükümetine duyurmak için 7 aydır başkent Brüksel’in merkezindeki bir kilise ile üniversite kampüsünün bir bölümünde yaşıyor.

Son 2 aydır açlık grevi yapan bu kişiler, Belçika devletinin kendileri için yasal düzenleme yapmasını talep ediyor.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN