Bolivya'da protestocular belediye başkanını saçlarını kesip yerlerde sürükledi

Bolivya'da protestocular belediye başkanını saçlarını kesip yerlerde sürükledi

Bolivya'daki protesto gösterileri sırasında göstericiler, Belediye Başkanı Patricia Arce'nin zorla saçlarını kesip, yalın ayak yerlerde sürükledi.

Bolivya’da, 20 Ekim’deki devlet başkanlığı seçimlerinin ardından başlayan protestolarda son olarak, bir kasabanın iktidar partili Belediye Başkanı Patricia Arce'yi hedef alan protestocular, belediye başkanı yalın ayak yerlerde sürükleyerek, üzerine kırmızı boya döktü ve zorla saçlarını kesti.

Latin Amerika ülkesi Bolivya’da, iktidardaki Mas Partisi’ne yönelik başlayan protestolar giderek şiddet eylemine dönüştü. Vinto kasabasının iktidar partisi üyesi belediye başkanını alan muhalif protestocular, belediye başkanının zorla saçlarını keserek yalın ayak sokaklarda sürükledi, üzerine kırmızı boya döktü.

Belediye başkanı Arce’a yönelik saldırı, hükümet yanlısı göstericilerin bir köprüde barikat kurduğu Vinto kasabasında yaşandı. Kasabada iki muhalif göstericinin öldürüldüğü söylentisi yayılırken, eylemciler Arce’ı iktidar yanlısı göstericileri barikatları kırmak için otobüslerle getirmekle de suçladı. Arce, “katiller” sloganı eşliğinde yalın ayak köprüye doğru sürüklendi; burada yere çömelmeye zorlandı, üzerine boya döküldü, saçları kesildi. Eylemciler Arce’a zorla bir istifa mektubu da imzalattı.

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN