Boris Johnson: Türk yanım zayıf ama Türkiye'yi seviyorum

Boris Johnson: Türk yanım zayıf ama Türkiye'yi seviyorum

İngiltere'nin Başbakanı Boris Johnson'ın baba tarafından kökeni Osmanlı'ya dayanıyor. 2005 yılında BBC'ye verdiği bir röportajda Johnson, Türk yanının zayıf olduğunu belirtse de Türkiye'yi sevdiğini söylüyor.

İngiltere Başbakanı Boris Johnson, Osmanlı Devleti'nde Damat Ferit Paşa hükümetinin İçişleri Bakanı olan Ali Kemal'in torununun oğlu. Boris Johnson'ın 2005 yılında BBC'ye telefonda verdiği bir röportajında Türk kökeniyle ilgili soruyu şu sözlerle cevaplıyor: "Babamın dedesi Türk'tü ama benim Türk yanım zayıf."

"TÜRK GÖÇÜ İNGİLTERE İÇİN TEHDİT" DEMİŞTİ

Röportajında Türkiye'nin Avrupa Birliği üyeliğine sempatiyle baktığını da dile getiren Johnson, Türk yanının zayıf olduğunu belirtse de Türkiye'yi sevdiğini söylüyor. İngiltere Başbakanı Johnson, 2016'da Brexit kampanyası sırasında oy toplamak için birçok açıklamasında "Türk göçünün İngiltere için tehdit teşkil ettiğini" öne sürmüştü.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN