Brezilya’da 10 vekile yolsuzluktan gözaltı

Brezilya’da 10 vekile yolsuzluktan gözaltı

Brezilya’da Federal Polisi’nin düzenlediği yolsuzluk operasyonu kapsamında aralarında 10 milletvekili ve 1 hükümet sekreterinin de bulunduğu 22 kişinin gözaltına alındı.

Operasyon kapsamında Rio De Janeiro hükümetinin genel merkezi olan Guanjara Sarayı ve Alerj Meclisi’nin polis tarafından takibe alındığı 40’tan fazla adrese baskın düzenlendiği belirtildi. Şuan ki Meclis Başkanı Leonardo Silva Jacob ile meclise yeni seçilen milletvekili Vincius Farah’ın ise halen polis tarafından arandığı kaydedildi. Tutuklananlar arasında ayrıca hükümetin çeşitli kademelerinden isimlerin de olduğu aktarıldı.

10 milletvekilinin 7’si aleyhine, ilk kez tutuklama emri verildi. Öte yandan Alerj eski başkanı Jorge Picciani, Edson Albertassi ve Paulo Mello’nun ise geçen yıl Kasım ayında Cadena Vieja operasyonu kapsamında da tutuklandığı biliniyor. Her 3’ü içinde önleyici tutulma emirleri sürüyor. Picciani, Yüksek Federal Mahkeme’nin kararını takiben 28 Mart’ta sağlık nedenleriyle ev hapsine alınmıştı. Albertasi ve Mello ise Bangu kentinde hapsedilmişlerdi.

Tutuklama emri olan 7 milletvekilinin 5’i bu yıl yeniden seçilmişti. O isimler; Andre Correa, Chiquinho da Mangueira, Marcos Vincius Vasconcelos Ferreira, Luiz Martins ve Marcos Abraho şeklinde.

Cabral tarafından yönetilen suç örgütü, destek karşılığı devlet memurlarına aylık rüşvet bağlamıştı. Avukat Renata Ribeiro Baptista’ya göre rüşvet 5 bin dolar ile 240 bin dolar arasında değişiyor. Lava Jato olarak bilinen bu çetenin, kamu yönetimi sözleşmelerinin aşırı yüksek tutulması da dahil olmak üzere 14,5 milyon dolar’dan fazla haksız kazanç elde ettiği tahmin ediliyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN