Brezilyalı Jiu Jitsu sporcusu Leandro Lo gece kulübünde başından vurularak öldürüldü

Brezilyalı Jiu Jitsu sporcusu Leandro Lo gece kulübünde başından vurularak öldürüldü

Brezilyalı Jiu Jitsu sporcusu Leandro Lo, Sao Paulo şehrindeki bir gece kulübünde başından vuruldu. Henrique Velozo ismindeki bir polis memuru tarafından vurulan Leandro'nun beyin ölümünün gerçekleştiği kaydedildi.

Japon kültürüne ait bir dövüş sporu olan Jiu Jitsu'da tüm zamanların en başarılı sporcularından biri olarak gösterilen Brezilyalı Leandro Lo, Sao Paulo’da bir gece kulübünde başından vuruldu.

Olayın hemen ardından hastaneye kaldırılan 33 yaşındaki Lo'nun beyin ölümünün gerçekleştiği bildirildi.

Lo'yu vuran kişinin ise görevde olmayan bir polis memuru Henrique Velozo olduğu kaydedildi. Olay sonrası polise giderek teslim olan Velozo gözaltına alındı.

Velozo'yu hareketsiz bıraktı

BBC Türkçe'de yer alan habere göre Folha de Sao Paulo gazetesi, 30 yaşındaki Velozo'nun soruşturma süresince 30 gün gözaltına tutulacağını bildirdi.

Görgü tanıklarına göre, arkadaşlarıyla birlikte bir konser için Clube Siria adlı gece kulübüne giden Lo ve Velozo arasında tartışma çıktı.

Velozo eline bir cam şişe aldı ve Lo'yu tehdit etti. Lo, bunun üzerine Velozo'yu hareketsiz bıraktı ve ona gitmesini söyledi. Velozo da silahını çıkarıp Lo'yu alnından vurdu.

8 kez dünya şampiyonu oldu

33 yaşındaki Leandro Lo, 2012-2022 yılları arasında 5 ayrı kategoride 8 kez Ju Jitsu dünya şampiyonu olarak rekor kırmıştı.

Beyin ölümünün gerçekleştiğinin açıklanması sonrası, dünyanın dört yanında sosyal medyada Lo için taziye mesajları yayımlandı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN