Britanya'nın en uzun yaşayan hükümdarı Kraliçe Elizabeth, 96 yaşına girdi

Britanya'nın en uzun yaşayan hükümdarı Kraliçe Elizabeth, 96 yaşına girdi

İngiltere Kraliçesi Elizabeth 96 yaşına girdi. Kraliçenin doğum gününe özel olarak Windsor Kalesi'nde tören gerçekleştirildi. Londra'daki Hyde Park'ta askerler tarafından ise 91 pare top atışı yapıldı.

Britanya'nın en uzun yaşayan ve uzun süre tahtta kalan hükümdarı Kraliçe II. Elizabeth'in 96 yaş günü için Windsor Kalesi'nde tören düzenlendi.

Kraliyet ailesinin resmi hesabından yayınlanan törende, Windsor Kalesi'ndeki Coldstream muhafızları nöbet değiştirme töreni gerçekleştirdi. Coldstream Muhafızları Grubu tarafından Kraliçe için "Happy Birthday" adlı şarkı çalındı. Halka açık yapılan tören, daha sonra başkent Londra'daki Hyde Park'ta askerler tarafından top atışı yapılarak devam etti. Kraliyet askerleri toplamda 41 top ateşledi.

DOĞUM GÜNÜNDE EŞİNİN SEVDİĞİ ÇİFTLİK EVİNİ TERCİH ETTİ

Kraliçe, 96'ncı yaş günü vesilesiyle Norfolk bölgesindeki Sandringham'daki çiftlik evine gitti. Kraliyet ailesi üyelerinin kraliçenin yaş günü için Sandringham'da toplanması bekleniyor.

Yerel basında yer alan haberlere göre ise kraliçenin yaş günü için gittiği Sandringham'daki çiftlik evini geçtiğimiz yıl hayatını kaybeden eşi Edinburgh Dükü Prens Philip'in çok sevdiği belirtildi.

Kraliçe Elizabeth’in doğum günü için paylaşılan fotoğrafta, hayatı boyunca atlara meraklı olan Kraliçe’nin iki midilliyle poz verdiği görülüyor.

1650520429751-124226450-birthday-1.jpg

70'NCİ YILINA ÖZEL MİNYATÜR BEBEK

Elizabeth, 6 Şubat’ta Britanya monarşi tarihinde 70’nci yıldönümünü kutlayan ilk hükümdar olmuştu.

Oyuncak üreticisi Mattel’in Elizabeth’i model alarak tasarladığı bebek kraliçenin düğününde taktığı taç, minyatür madalyaları ve imza hareketi olan ellerini kavuşturmasıyla dikkat çekiyor.

Barbie’nin toplumda ‘büyük etki bırakan vizyoner bireyler‘ için yaptığı özel bir koleksiyonun parçası olan ‘Elizabeth bebek’ kraliçenin 96’ncı doğum gününde, bugün çıktı.

20220421-elizabeth-reuters.jpg

Bebek Londra’daki Harrods, Selfridges ve Hamleys mağazalarında haziranda yapılacak resmi 70’nci yıl kutlamaları öncesi satılacak.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN