Bu da Yunan usulü Watergate! Komşuda dinleme skandalı

Bu da Yunan usulü Watergate! Komşuda dinleme skandalı

Yunanistan'da istihbarat örgütünün muhalefetten sosyalist lider Nikos Androulakis'i dinlemesinin ortaya çıkması üzerine skandal giderek büyüyor. Yunanistan Cumhurbaşkanı Katerina Sakellaropoulou, Yunanistan’ın muhafazakâr hükümetini sarsan telefon dinleme skandalının ardından kapsamlı bir soruşturma talep etti.

Yunan Ulusal İstihbarat Teşkilatı EYP’nin Başkanı Panagiotis Kontoleon, Sosyalist Lider Nikos Androulakis ve gazeteci Thanasis Koukakis’in telefonlarının dinlendiğine dair iddialarının ardından, cuma günü istifa etmişti.

Hükümet kanadından da Başbakanlık Genel Sekreteri ve aynı zamanda Başbakan Kiryakos Miçotakis’in yeğeni olan Grigoris Dimitriadis’te istifasını sunmuştu.

1463751.jpg

Cumhurbaşkanı'ndan 'demokrasi' vurgusu

Devlet işlerindeki şeffaflık seviyesinin demokrasinin kalitesinin bir ölçüsü olduğunu vurgulayan Yunanistan Cumhurbaşkanı Katerina Sakellaropoulou, davanın kapsamlı bir şekilde soruşturulması ve Ulusal İstihbarat Teşkilatı’nın (EYP) işleyişinin iyileştirilmesi için adımlar atılması çağrısında bulundu.

Sakellaropoulou, ulusal güvenlik nedenleriyle iletişim mahremiyeti yasalarına yapılacak herhangi bir istisnanın dar yorumlanması gerektiğini ve uygulanmasının, hukuk devleti ilkelerine uygun olması gerektiğini kaydetti.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN