Bulgaristan'da hükümet kurulamadı

Bulgaristan'da hükümet kurulamadı

Bulgaristan'da eski Başbakan Borisov'un lideri oluğu GERB isimli siyasi parti hükümeti kuramadı. Partinin başbakan adayı gösterdiği, Mitov, görevi iade ettiğini açıkladı.

Bulgaristan'da eski Başbakan Boyko Borisov’un lideri olduğu Avrupalı Gelişimi İçin Yurttaşlar (GERB) partisinin hükümet kurma girişimleri başarısızlıkla sonuçlandı. Partinin başbakan adayı gösterdiği, ülkenin eski dışişleri bakanlarından Milletvekili Daniel Mitov, Cumhurbaşkanı Rumen Radev’den aldığı kabine kurma görevini iade etti.

Mitov, Bulgaristan’ın 240 üyeli parlamentosundaki 63 kişilik ikinci büyük gruba sahip GERB partisinin diğer siyasi güçlerden destek bulamadığını, bundan dolayı görevi iade ettiğini açıkladı.

OTORİTER YÖNETİM KURMAK VE YASADIŞI İLİŞKİLER KURMAKLA SUÇLANIYOR

Parlamentodaki diğer güçler, eski Başbakan Borisov ve partisini iktidarda olduğu dönemde otoriter bir yönetim kurmak ve ülkedeki yeraltı dünyasıyla iş birliği yapmakla suçluyor.

NE OLMUŞTU?

Ülkede 11 Temmuz’da yapılan olağanüstü genel seçimlerden sonra oluşturulan parlamentoda 65 kişilik en büyük gruba sahip Böyle Bir Halk Var (İTN) partisi, hükümet kurma girişiminde başarısız olmuştu.

Anayasaya göre, Cumhurbaşkanı Radev'in yeni kabinenin kurulması için son bir kez girişimde bulunarak, parlamentodaki diğer 4 siyasi güçten birine görev vermesi gerekiyor.

Kurulabilecek bir hükümetin güvenoyu alabilmesi için 240 milletvekilinin en az 121’inin desteğini sağlaması gerekiyor.

Siyasi gözlemciler, parlamentodaki 6 gücün arasındaki çekişmeleri göz önünde bulundurarak, ülkenin kısa vadede yeniden erken seçime gitme olasılığının yüksek olduğunu düşünüyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN