Bush'tan 'Allah'ın sopası yok' dedirten Irak gafı: Tek adamın lafıyla acımasızca işgal edildi

ABD'nin 2003 yılında Irak'a düzenlediği işgal harekatında ABD Başkanı olan George W. Bush, katıldığı bir etkinlikte tarihi bir gafa imza attı. Eski ABD Başkanı, Ukrayna- Rusya savaşı hakkında açıklamalarda bulunurken 'Ukrayna' yerine "Bir adamın Irak'ı tamamen gayrimeşru ve acımasız şekilde işgal kararı" diye konuştu. Bush'un bu gafı sonrasında pek çok kişi "Irak'ı işgal eden Bush'un bilinçaltının sözlerine yansıdığını" vurguladı.

Eski ABD Başkanı George W. Bush, Dallas'ta katıldığı bir etkinlikte Ukrayna savaşı hakkında açıklamalarda bulunurken "Irak'ın işgali" ifadesini kullanarak tarihi bir gafa imza attı. Bush'un bu gafı sosyal medya da kısa süre içerisinde gündem oldu.

2003 yılında Irak'ın işgalini başlatan eski ABD Başkanı George Bush, dün katıldığı etkinlikte Rusya'nın Ukrayna'ya düzenlediği saldırılara tepki gösterdi.

"BİR ADAMIN IRAK'I GAYRİMEŞRU VE ACIMASIZ ŞEKİLDE İŞGAL ETMESİ..."

Bush, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in tek başına Ukrayna'yı işgale karar verdiğini anlatmaya çalışırken, "Bunların sonucu, Rusya'da denge ve kontrolün kalmaması ve bir adamın Irak'ı tamamen gayrimeşru ve acımasız şekilde işgal kararı alması oldu" sözlerini sarf etti.

Bush'un bu açıklaması sonrasında salonda ilginç anlar yaşandı. Gaf yaptığını fark eden eski ABD Başkanı sözlerini "Yani Ukrayna'yı. Irak'ı da... Her neyse" şeklinde düzeltti. 75 yaşında olduğunu vurgulayan Bush, kendisiyle dalga geçti. Bush'un bu açıklamalarını sosyal medyada kısa sürede viral olurken, pek çok kişi "Irak'ı işgal eden Bush'un bilinçaltının sözlerine yansıdığını" vurguladı.

"YAŞ 75"

Bush açıklamalarında şu ifadelere yer verdi:

"Rusya'da seçimler hileli. Siyasi muhalifler hapse atılıyor ya da seçim sürecinden bertaraf ediliyor. Bunun sonucu, Rusya'da denge ve denetleme olmaması ve tek bir adamın kararıyla Irak'ın haksız ve acımasızca işgal edilmesidir... Yani, Ukrayna'nın. Irak diyorum. Her neyse. Yaş 75."

NE OLMUŞTU?

ABD önderliğindeki koalisyon güçleri 19 Mart 2003'te Irak'ı işgal ettiğinde George W. Bush, ABD'nin başkanıydı.

Dönemin Irak lideri Saddam Hüseyin'i devirmek isteyen Bush yönetimindeki ABD hükümeti, Saddam Hüseyin'in ülkede kitle imha silahları depoladığı iddiasıyla, İngiltere Başbakanı Tony Blair ile Irak'ın işgalini temellendirmeye çalışmış ve daha sonra bu iddiaların gerçeği yansıtmadığı ortaya çıkmıştı.

Irak savaşının ardından ABD, Kanada ve Iraklı akademisyenlerin yaptığı bir araştırmada, 2003-2011 yılları arasında savaşa bağlı nedenlerden 461 bin kişinin hayatını kaybettiği tespit edilmişti

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (14)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
14 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN