Canberra Havalimanı'nda silahlı saldırı

Canberra Havalimanı'nda silahlı saldırı

Avustralya'da bulunan Canberra Havalimanı'nda bir kişi, havalimanı terminal binasında silahla etrafa ateş açmaya başladı. Kimsenin yaralanmadığı olayda saldırgan gözaltına alınırken havalimanı, güvenlik önlemi nedeniyle tahliye edildi.

Avustralya basınının Avustralya Başkent Bölgesi (ACT) polisinden aldığı bilgiye göre, ülkenin başkenti Canberra'da bulunan havalimanında, yerel saatle 13.30'da bir silahlı saldırı meydana geldi. Gidiş check-in bölgesinde beklemeye başlayan bir şahıs, yaklaşık 5 dakika sonra üzerindeki silahı çıkarıp ateş etmeye başladı. Söz konusu şahıs, çoğu terminal binasının camlarına olmak üzere ortalama 5 el ateş etti, yolcuları veya personeli hedef almadı.

Yetkililer, bunun üzerine önlem amacıyla havalimanını boşalttı. Görgü tanıkları, havalimanında panik havası olduğunu ve çevredekilerin korkuyla kaçıştığını dile getirdi.

Yaralanan yok, saldırgan gözaltında

Emniyet yetkilileri yaptıkları açıklamada, saldırıda can kaybı veya yaralananın olmadığını ifade etti.

Olayla ilgili bir kişinin gözaltına alındığını belirten yetkililer, silahın da ele geçirildiğini söyledi. Yetkililer, olaydan yalnızca bir kişinin sorumlu olduğunu düşündüklerini ve olay yerini gören kameraların inceleneceğini kaydetti.

Tehlikeli durumun ortadan kalktığına dikkati çeken yetkililer, vatandaşlara yine de havalimanına gelmemeleri uyarısında bulundu.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN