Carola Rackete ve Pia Klemp kimdir? Mültecileri boğulmaktan kurtardılar

Carola Rackete ve Pia Klemp kimdir? Mültecileri boğulmaktan kurtardılar

Carola Rackete ve Pia Klemp kimdir? Mültecileri boğulmaktan kurtaran iki Almanyalı kaptan ödüle layık görülmüştü ancak Pia Klemp yasadışı göçmenliğe yardım suçundan 20 yıl hapis cezasıyla yargılanıyor. İşte detaylar...

Carola Rackete ve Pia Klemp kimdir? sorularının yanıtı merak ediliyor. Pia Klemp, Akdeniz’deki yüzlerce mülteciyi kurtardıkları için ekip arkadaşı Alman kaptan Carola Rackete ile birlikte ödüle layık görülmüştü. 

19-08/23/carola.jpg

20 YIL HAPİS CEZASI İSTENİYOR

Ancak Klemp, İtalya’da yasadışı göçmenliğe yardım etmekten de yargılanıyor. Klemp, suçlu bulunması halinde 20 yıl hapis cezası alabilir. Bu nedenle Pia Klemp, yetkilileri ikiyüzlülükle suçladı.

PIA KLEMP ÖDÜLÜ REDDETTİ

Kendisine Fransa’nın başkenti Paris’in en saygın insani ödülü olarak bilinen Paris Kent Madalyası’nın (La Médaille Grand Vermeil de la Ville de Paris) verileceğini öğrenen Klemp ödülü reddetti. Belediye Başkanı Anne Hidalgo'ya atıfta bulunan Klemp şu fadeleri kullandı:

"Bana bir madalya vermek istiyorsunuz... Sebebi ekibimizin 'göçmenleri zor şartlardan kurtarma çalışmaları.' Aynı zamanda polisiniz protestoları bastırırken ve göçmenlerin ve sığınmacıların haklarını savunan insanları krimanilize ediyor."

19-08/23/pia-klemp-3.jpg

"KİMİN KAHRAMAN KİMİN YASADIŞI OLDUĞUNA KARAR VERECEK OTORİTELERE İHTİYACIMIZ YOK"

Pia Klemp, Facebook’ta paylaştığı mesajında, “Kimin ‘kahraman’ kimin ‘yasadışı’ olduğuna karar verecek otoritelere ihtiyacımız yok” ifadelerini kullandı.

PIA KLEMP VE CAROLA RACKETE KİMDİR?

Almanyalı kaptan Pia Klemp, yoldaşı Almanyalı Carola Rackete ile beraber Akdeniz’de yüzlerce insanın kurtarılmasına eşlik etmişti. Temmuz ayında her iki kaptan da çabalarından dolayı takdir görmüşler ve “Büyük Vermeil Madalyası”na layık görülmüşlerdi.

Klemp, Fransa başkentini göçmen ve mültecilere yönelik ikiyüzlülükle suçlayarak Paris Belediyesi’nin insani yardım ödülünü geri çevirdi.

CAROLA RACKETE SERBEST BIRAKILDI

Akdeniz'de 40 göçmeni kurtararak İtalya'ya yanaştığı için tutuklanan Sea-Watch 3 kaptanı Alman Carola Rackete serbest bırakıldı. Sosyal medyada da kahraman ilan edilen Rackete böylece özgürlüğüne kavuşmuş oldu.

29 Haziran Cumartesi günü güvenlik güçleri eşliğinde Lampedusa Adası’na yanaşan Alman kaptan Carola Rackete, “savaş gemisine direnme” ile suçlanarak tutuklanmıştı.

Bu olayın ardından kamuoyunu ikiye bölmüştü: Bir tarafta kahraman, diğer tarafta hain ilan edenler.

 

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN