Çavuşoğlu'ndan 'Zengezur Koridoru' açıklaması

Çavuşoğlu'ndan 'Zengezur Koridoru' açıklaması

Türkiye, Kazakistan ve Azerbaycan arasında yapılan "Üçlü Dışişleri ve Ulaştırma Bakanları Toplantısı" Bakü'de başladı. Burada konuşan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, "Zengezur Koridoru’nu destekliyoruz ve bir an önce açılmasını istiyoruz" açıklamasını yaptı.

Türkiye-Azerbaycan-Kazakistan Üçlü Dışişleri ve Ulaştırma Bakanları Toplantısı Bakü’de başladı.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ve Ulaştırma Bakanı Adil Karaismailoğlu Türkiye-Azerbaycan-Kazakistan Üçlü Dışişleri ve Ulaştırma Bakanları Toplantısı’na katılmak üzere Bakü’ye geldi.

ZENGEZUR KORİDORU

Kesin Azerbaycan zaferi ile sonuçlanan İkinci Karabağ Savaşı'ndan sonra Ermenistan'la yapılan anlaşmada açılması kararlaştıran ve Nahçıvan ile Azerbaycan'ı bağlaması planlanan Zengezur Koridoru'nun açılması konusunda Erivan yönetimi ayak diremeye devam ediyor.

Türkiye ise Azerbaycan'a tam desteğini iletirken, Zengezur ile ilgili bir açıklama da "Türkiye-Azerbaycan-Kazakistan Üçlü Dışişleri ve Ulaştırma Bakanları Toplantısı" için Bakü'ye gelen Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'ndan geldi.

Çavuşoğlu, "Zengezur Koridoru’nu destekliyoruz ve bir an önce açılmasını istiyoruz" ifadelerini kullandı.

Toplantıda, üçlü ve bölgesel işbirliğinin artırılması ile Hazar Geçişli Doğu-Batı Orta Koridor’un potansiyelinin geliştirilmesi konularının ele alınması bekleniyor.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (6)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
6 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN