Cidde açıklarındaki İran petrol tankerinde patlama!

Cidde açıklarındaki İran petrol tankerinde patlama!

Suudi Arabistan'ın Cidde kenti açıklarında İran'a ait bir petrol tankerinde patlama meydana geldi. Patlamanın ardından tankerden denize sızıntı olduğu ifade edildi. Olayla ilgili soruşturma başlatılırken, patlamanın bir terör saldırısı olabileceği ihtimali üzerinde duruluyor. İran Milli Petrol Şirketi de patlamaların roket saldırısı sonucu olabileceği açıkladı.

Suudi Arabistan'ın Cidde kenti açıklarında Kızıldeniz'de İran'a ait bir petrol tankerinde patlama meydana geldi.

İran'ın resmi haber ajansı IRNA'da yer alan haberde, Cidde kenti açıklarında Kızıldeniz'de İran'a ait bir petrol tankerinde patlama meydana geldiği bildirildi.

Patlamanın ardından tankerden denize sızıntı olduğu ifade edildi. Patlamayla ilgili soruşturma başlatılırken, mürettebatın ise güvende olduğu aktarıldı.

İRAN PETROL ŞİRKETİ: ROKET SALDIRISI OLABİLİR

İran Milli Petrol Şirketi, patlamaların roket saldırısı sonucu olabileceği açıkladı.

İran Milli Petrol Şirketi'nin, devlet medyasında yer alan açıklamasında Cidde kenti açıklarında Kızıldeniz'de İran'a ait bir petrol tankerinde meydana gelen patlamalara, iki roketle yapılan saldırının neden olabileceği belirtildi.

Kızıldeniz'den çıkmak üzere olan tankerin iki ana deposunun ağır hasar aldığı, kimsenin yaralanmadığı kaydedildi.

TERÖR EYLEM ŞÜPHESİ

Öte yandan, meydana gelen patlamayla ilgili 'terör eylemi' şüphesi bulunduğu ve patlamanın füze saldırısı sonucunda gerçekleştirilmiş olabileceği belirtiliyor.

Patlamanın geminin gövdesinde gerçekleştiği ve tankerin iki ana rezervuarına zarar verdiği bildirildi.

TAHRAN/AA

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN