Çin, ABD ile alay etti: Taliban uçaklarınızı salıncağa çevirdi (VİDEO)

Çin, ABD ile alay etti: Taliban uçaklarınızı salıncağa çevirdi (VİDEO)

Çin Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Lijian Zhao, Afganistan'dan apar topar ayrılan ABD ile dalga geçerek ABD'ye ait askeri uçakların kanatlarını salıncak olarak kullanan Taliban güçlerini gösteren bir video yayımladı.

Çin Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Lijian Zhao, sosyal medya hesabından yaptığı bir paylaşımla ABD'nin Afganistan'dan çekilmesiyle alay etti. Zhao, paylaşımında "İmparatorluklar ve savaş makineleri mezarlığı. Taliban onların uçaklarını salıncak ve oyuncaklara çevirdi" ifadelerini kullandı.


"TALİBAN'LA DOSTÇA İLİŞKİLER KURMAK İSTİYORUZ"

Afganistan ile 76 kilometrelik bir sınır paylaşan Çin, Kabil'in kontrolünü ele geçirdiğinden beri Taliban ile dostça ilişkiler kurma isteğini dile getirmişti.

TALİBAN: AFGANİSTAN'IN YENİDEN İNŞASINDA ÇİN YARDIM EDECEK

Taliban Sözcüsü Zabihullah Mücahid, Afganistan'ın yeniden inşasında Çin'in kendilerine yardım edeceğini söylemiş, Mücahid, Çin ile ilişkileri konusunda, "Pekin, ülkeyi yeniden inşa etmede bize yardım edecek. Bizim ana partnerimiz olacak. Ülkemize yatırım yapma ve yeniden inşa konusunda hazır olması sebebiyle Çin, bizim için temel ve olağanüstü bir fırsatı temsil ediyor." ifadelerini kullanmıştı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (4)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
4 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN