Çin felaketi yaşıyor! 15 ölü

Çin felaketi yaşıyor! 15 ölü

Çin'in Yünnan ve Fucien eyaletlerinde şiddetli yağan yağmurlar sel felaketine dönüştü. Felaketin ardından 15 kişinin hayatını kaybettiği öğrenildi. Kurtarma çalışmaları ise devam ediyor.

Çin'de perşembe gününden itibaren yağan yoğun yağışlar sel ve toprak kaymalarına neden oldu. Yaşanan sel nedeniyle 15 kişi hayatını kaybetti, 3 kişi ise boğuldu. Can kaybının artacağı belirtiliyor.

39 EV HASAR GÖRDÜ

Fucien eyaletinin Wuping ili kırsalında toprak kaymasında çöken fabrikada 5, konutta 3 kişi hayatını kaybetti. Şehirde 39 ev hasar görürken, sellerin etkilediği bölgelerde yaşayan bin 600 kişi tahliye edildi.

3 KİŞİ KAYBOLDU

Güneybatıdaki Yünnan eyaletinde ise 5 kişi yaşamını yitirdi, 3 kişi kayboldu. Vietnam sınırına 130 kilometre mesafedeki Çiubey şehrinde seller nedeniyle yollar, köprüler ve telekomünikasyon altyapısı hasar gördü.

Guangşi Cuang Özerk Bölgesinin Şinçıng ilinde de sel sularına kapılan 3 çocuktan 2'si hayatını kaybederken, biri kurtarıldı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN