Çin, Vuhan virüsüne ait ilk görüntüleri paylaştı

Çin, Vuhan virüsüne ait ilk görüntüleri paylaştı

Çin'de 25 kişinin ölümüne neden olan ve 'Vuhan virüsü' olarak da adlandırılan yeni tip koronavirüsüne ait ilk görüntüleri paylaşıldı. Çin Bilimler Akademisi Mikrobiyoloji Bölümü'nden araştırmacılar, 2019-nCoV adı verilen virüse ait kareleri kamuoyuna sundu.

Çin Bilimler Akademisi Mikrobiyoloji Bölümü'nden araştırmacılar, 2019-nCoV adı verilen virüse ait kareleri kamuoyuna sundu.

Elde edilen ilk bulgular ışığında virüsün genetik yapısı, SARS (akut solunum yolu sendromu) ve MERS (Orta Doğu Solunum Sendromu) ile benzeşiyor.

20-01/24/80.jpg

Virüse yakalananlarda önce yüksek ateş başlıyor. Ardından kuru öksürük şikayetleri gözleniyor. Bir haftanın sonunda ise nefes darlığı sorunları ortaya çıkıyor.

20-01/24/81.jpg

NE OLMUŞTU?

Ortaya çıktığı yerden dolayı 'Vuhan virüsü' diye de adlandırılan yeni koronavirüs yurt dışına seyahat eden yolcular aracılığıyla Çin sınırlarını aşmıştı.

20-01/24/89.jpg

Virüse, Çin dışında ABD, Japonya, Singapur, Güney Kore, Tayland, Suudi Arabistan, Vietnam ve Tayvan'da da rastlanmıştı.

Çin'de Ulusal Sağlık Komisyonu, ülke geneline yayılmaya başlayan koronavirüsten etkilenenlerin sayısının, 177'sinin durumu ağır olmak üzere, 830'a yükseldiğini bildirmişti.

Salgın nedeniyle hayatını kaybedenlerin 24'ünün Vuhan kentinin bulunduğu Hubey, 1 kişinin ise Hıbey eyaletinden olduğu belirtilmişti.

Hubey eyaletinde Vuhan dışında Huanggang, Icou, Şienning kentleriyle ilçe büyüklüğündeki Çıbi, Şientao, Cıciang, Çienciang kentlerinde metro, otobüs ve feribot seferleri geçici olarak durdurulmuştu.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN